vissza a főoldalra

 

 

 2009.05.29. 

Bugárék már nem tárgyalnak Csákyval

Bugár Béla, A. Nagy László és Gál Gábor várhatóan az európai parlamenti választások után távozik az MKP-ból. Május 26-án bejelentették, hogy nem tárgyalnak tovább a párt vezetésével a frakcióba való visszatérésről. Hétfőn, 25-én Bugár Béla még látott esélyt a megegyezésre, igaz, szkeptikus volt a tárgyalások sikerét illetően. 26-án már a tárgyalások befejezéséről tájékoztatta a sajtót e-mailben. „A hétfői tárgyalások és Csáky Pál pártelnöknek a keddi sajtóban közölt kijelentései után úgy döntöttünk, hogy a tárgyalásokat nem folytatjuk“ - áll a három képviselő által aláírt levélben. Szerintük ugyanis Csáky Pál továbbra is hazudik. „Mást mond a tárgyalásokon és mást a médiának - indokolták álláspontjukat a képviselők. - Az a célja, hogy félretájékoztassa a nyilvánosságot.“ Csáky Pált meglepte a három képviselő döntése, a hírről lapunktól értesült.

„Nem igazán értem a kollégák viselkedését, Bugár Béláét sem, mert idegesnek és kapkodónak tartom - reagált a hírre Csáky. - Ők kérték, hogy az országos tanács üljön össze újra június 13-án, és ezt az ügyet akkor próbáljuk meg rendezni. A kérésüket elfogadtuk.“ Sajnálatosnak tartja, hogy a három képviselő nem kíván tovább tárgyalni. „Remélem, hogy ezt még át lehet értékelni, az országos elnökség véleménye az, hogy folytatni kell, és meg kell egyeznünk“ - mondta a pártelnök. Visszautasítja azt az állítást is, hogy hazudik és a félretájékoztatja a közvéleményt. „Elutasítom, hogy ilyen vádakkal illessenek - mondta Csáky. - Minden tárgyaláson többen voltuk, hétfőn is öten az elnökségből, mindenki meg tudja erősíteni, amit én mondtam a sajtónak.“ Bugár azonban már hétfőn úgy vélte, hogy Csáky hazudott a médiának, a pártelnök ugyanis azt állította, hogy tárgyaltak a platformok létrehozását támogató határozati javaslatról.

„Erről szó sem volt a megbeszéléseken, ha valóban ezt mondta, akkor el kell döntenünk, hogy akarunk-e vele tovább tárgyalni - mondta hétfőn Bugár. - Ezt nevezem én piszkos politikai játéknak, hiszen az elnökségi tagok kijelentették, hogy a határozati javaslatról egymás között nem is tárgyaltak.“

A három képviselő a június 6-i EP-választásokig nem ad bővebb tájékoztatást döntésük hátteréről. „Mivel jelenleg folyik a választási kampány, a voksolásig nem nyilatkozunk - áll a „hármak“ nyilatkozatában. - Számunkra is fontos, hogy választóink minél erősebb képviselettel bírjanak az Európai Parlamentben, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy menjen el szavazni.“ Bugár, A. Nagy és Gál április 22-én lépett ki az MKP parlamenti frakciójából.

 

(Forrás: ujszo.com)