vissza a főoldalra

 

 

 2009.03.13. 

Tisztújító küldöttgyűlést tartott az EMI – mindenki maradt

Március 7-én, szombaton tartotta rendes évi küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Ifjak Marosvásárhelyen. A KGy-n sor került tisztújításra, az elmúlt év szervezeti tevékenységének ismertetésére és a jövőbeli tervek megvitatására. A küldöttek megerősítették tisztségében az elnökséget, így a szervezetet újabb egy évig vezeti Soós Sándor elnök, Bagoly Zsolt alelnök és Tarr Margit titkár.

 A küldöttgyűlés több fontos kérdésben hozott határozatot, többek között módosította a működési szabályzatot, megerősítette, hogy idén is megszervezik (augusztus 5-9 között) a gyergyószentmiklósi EMI-tábort, eldöntötte, hogy elindítják a szervezet háromhavonta megjelenő újságját Édes Erdély néven, és – feltételekkel – elfogadta a Székelyudvarhelyen megalakult helyi szervezetet.

 A nemzeti érzelmű fiatalokat tömörítő szervezet helyi rendezvényei mellett idén elsősorban a magyar nyelvhasználatra helyezi a hangsúlyt, a közeljövőben több figyelemfelkeltő akciót terveznek ez ügyben, de folytatják a törvényhozókhoz intézett kérések sorozatát is.

 

(Forrás: erdely.ma)