vissza a főoldalra

 

 

 2009.03.27. 

Fico Slota színvonalán

Robert Fico kormányfőnek igaza van abban, hogy a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom egy szélsőséges, amelynek célja Szlovákia megsemmisítése és Nagy-Magyarország visszaállítása – írja a Pravda március 25-ei kommentárjában. Dag Daniš szerint megengedhetetlen, hogy a szervezet Dél-Szlovákiában terjeszkedik, a rendőrségnek fel kell készülnie a beavatkozásra. Daniš ezután leszögezi: csak ennyiben lehet egyetérteni a kormányfővel.

"Ami (kedden) történt, az viszont abszurd és elfogadhatatlan, Az, hogy...a kormány rendkívüli helyzetre hivatkozva összehívja az ország védelmi tanácsát. A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom bohócainak sokkal nagyobb szerepet tulajdonít, mint amennyit a valóságban jelentenek. Ezzel az ország védelmi tanácsának tekintélyét ásta alá. A hírre, gondolom, nagyon büszkék lesznek maguk a mozgalom suhancai. Ficónak nem az esemény, hanem a tv-kamerák voltak a fontosak. Ha valóban segíteni akart Ivan Gašparovičnak, akkor nagyon mellényúlt. Radičovának nem könnyű megmagyaráznia, miért ölelkezett Csákyval vagy Orbánnal, miért van a legnagyobb támogatottsága Szlovákia déli járásaiban. Csakhogy, a kormányfő feleslegesen ásta alá Szlovákia állami érdekeit és nemzetbiztonságát."

Az újság szerint a magyar szélsőségesek elérték azt, amit szerettek volna. Az elismerést. A tiszteletet "erejük láttán" (pedig épp ez hiányzik náluk). Fico "kabaréja" után hősökké váltak, akik megremegtetik Szlovákia védelmi tanácsát.

"A kormányfő súlyos hibát vétett. A szlovák védelmi tanácsot összetévesztette hivatala propagandaosztályával. A magyarországi szélsőségesekkel szemben semmi érdemlegeset nem tett. A rendőrség a márciusi dunaszerdahelyi és somorjai toborzást átaludta... Helyette kormányfőnk a kamerák előtt szónokolhatott. Csak úgy, a kampány kellős közepén. Egyébként, a védelmi tanács ülésén a köztársasági elnöknek is részt kellett volna vennie. Végül ettől a kínos szerepléstől eltekintett... Gašparovičnak nagyon megfelelt, hogy a piszkos munkát Robert Fico elvégezte helyette. És persze Ján Slota. A személyes érdekeket az állami érdekek fölé helyezni – és még a +jó hazafi+ szerepében is tündökölni -, ebben eddig Slota volt verhetetlen. Tegnap óta ez már nem igaz. Tegnap ezt a teljesítményt Fico túlszárnyalta. Rendkívüli módon!" - szögezi le a Pravda.

 

(Forrás: bumm.sk)