vissza a főoldalra

 

 

 2009.10.02. 

Litvin: Az igazi háború a választások után fog elkezdődni

A Legfelsőbb Tanács elnöke, Vlagyimír Litvin úgy véli, hogy az "igazi háború" a  januári államfőválasztás első fordulója után fog elkezdődni. Litvin az 1+1 tévécsatornának adott exkluzív interjújában beszélt a belpolitikai helyzetről. Litvin szavai szerint jelenleg egyes politikai erők előre kidolgozott forgatókönyv szerint igyekeznek teljesen ellehetetleníteni az ukrán parlament munkáját. Litvin szerint mindez azzal a céllal történik, hogy rendkívüli helyzetet hirdessenek az országban, és félbeszakítsák a választási folyamatot.

Ő azonban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez a forgatókönyv ne realizálódhasson - fűzte hozzá.

Arra az újságírói megjegyezésre, mely szerint akár ő is vezethetné az országot, mint ideiglenesen megbízott államfő, ha az első forduló után félbeszakadna a választási folyamat, Litvin megjegyezte, hogy ez abszolút lehetetlen, a hivatalban lévő államfő ugyanis csak az új államfő eskütétele után mondhat le a hivataláról.

A választásokat 2010. január 17-én tartják.

 Jelenleg Viktor Janukovics, a Régiók Pártja vezetője, Julija Timosenko kormányfő és Arszenyij Jacenyuk, a Változások Frontja  párt vezetője a legesélyesebb államfőjelöltek.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)