vissza a főoldalra

 

 

 2009.10.09. 

Belügyminisztérium: Juscsenko több mint 2 milliárdot lopott az államtól

Az Elnöki Titkárság emberei az elmúlt évben 2 milliárd 700 ezer hrivnyát herdáltak szét az állami költségvetés pénzéből - jelentette ki Jurij Lucenko ukrán belügyminiszter a Shuster Live című politikai vitaműsorban.

Lucenko (képen) a Podrobnosti.ua internetes hírportál információi szerint hangsúlyozta, hogy az államfő saját maga belátása szerint nevezi ki ezeket  a hivatalnokokat, és hozzáfűzte, hogy Viktor Juscsenko ukrán államfő hivatali ideje alatt több száz hivatali visszaélésre derült már fény az Elnöki Titkárságnál.

 A belügyminiszter ezenkívül megjegyezte, hogy az ukrán rendőrségnek az utóbbi évek alatt elkövetett bűntények közel 94 százalékát sikerült felderítenie Juscsenko azonban képes-e 94 százalékban biztosítani az állami pénzek célszerű felhasználását? - tette fel a kérdést Lucenko, és hozzáfűzte, hogy az Elnöki Titkárság is csak azt látja, amit akar. És végezetül megjegyezte, hogy már legalább egy fél éve nem beszélt személyesen az államfővel.

 Viktor Juscsenko ukrán államfő minap jelentette ki, hogy az elkövetkezendőkben az eddigieknél sokkal keményebb fellépést követel a rendőrségtől a gazdasági és a szervezett bűnözés ellen.

 Juscsenko szavai szerint a rendőrség inkább foglalkozik az önreklámmal és lép fel sokszor a politikusok szószólójaként ahelyett, hogy  komoly figyelmet fordítana a feladatára, vagyis a bűnüldözésre, és a bűnözés visszaszorítására.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)