vissza a főoldalra

 

 

 2009.10.23. 

„Ez a gyülekezet Istennél mindig képben van” - tripla évforduló Lakiteleken

Ez a gyülekezet Istennél mindig képben van – mondta a zsúfolásig megtelt 80 éves lakiteleki református templomban Bogárdi Szabó István október 18-án, vasárnap délután. A hármas jubileumi hálaadó istentiszteleten a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke arról is szólt, hogy „minden hálaadásban meg kell erősíteni magunkat és egymást.” A hálaadás apropója a 80 esztendeje felszentelt templom, a 60 éves "függetlenség"– azaz önálló gyülekezeti lét -, valamint a 20 éves a nyárlőrinci imaterem volt.

 „Csodákra emlékezni jó” – idézte Túrmezei Erzsébet költőt Szabó Tamás, a gyülekezet lelkipásztora, mert „ami itt a pusztában történt, az nem magától értetendő, hanem Isten szentlelke munkájának csodája, ajándéka”.

 Az ünnepségen köszöntőt mondtak a gyülekezetben korábban szolgált lelkészek, országgyűlési- és helyi képviselők, köztük Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke is.  

A hálaadó ünnepre ellátogattak a lakiteleki római katolikus hívek is.

„Nagy örömmel mondhatjuk, hogy a katolikus templom építésénél, 1926-ban ugyanúgy ott dolgoztak a református testvérek, mint ahogy a református templom építésénél a katolikusok” – emlékeztetett köszöntő szavaiban, Olajos István, a lakiteleki Katolikus Egyháztanács világi elnöke.

 Göncző Sándor, hajósi református lelkipásztor egy templom tetőt díszítő kakast ajándékozott a gyülekezet számára, mert a korábbit megette az idő vasfoga, az ajándék szép dísze lesz az immáron 80 esztendős istenháznak.

 /A képen Szabó Tamás lelkipásztor látható./

 

(Forrás: reformatus.hu)