vissza a főoldalra

 

 

 2009.09.04. 

Pókerország

Milyen köztársaság az, ahol a minisztérium munkatársai összesen egymilliárd,a csőd szélén álló állami cégek vezetői pedig több százmilliós juttatást,illetve végkielégítést kaphatnak? Hogy létezik az a demokráciában, hogy 20 évvel a rendszerváltás után egy „katona sem volt” MSZMP-s káder honvédelmi miniszterként ki tudja, hányadik palotáját építteti fel,most éppen Tihanyban?

Most amikor mintegy 30 ezer ember vár a kilakoltatására a bankárok csalárdsága miatt,500 ezer ember munka nélkül él, és mintegy 200 ezer gyermek éhezik? Ennek a folyamatnak az első áldozata egy multicégnél dolgozott, lakásából az utcára tett és éhenhalt munkásasszony. Míg egyesek a túlélésért, az életben maradásért küzdenek,addig mások a gazdagsággal és bőséggel versenyeznek. Ezektől a gátlástalanoktól nehéz lesz megszabadulni, mert már Márai is megmondta, hogy senki sem olyan konok mintegy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányát. Ezért mindenre képesek. Eszközök kellenek nekik, a félelemkeltés, a riogatás, a lakosság összeugrasztása (akár még polgárháborúval is) és az önmaguk megsajnáltatása.

Ehhez pofa kell, fapofa. Pókerpofa blöffel, olykor nyakmerevítővel felállványozva.

Ehhez szükségeltetik számukra egy amolyan adómentes pókerország. Egy paradicsom,ahová már nyomulnak is az izraeli-magyar befektetők,az általuk megálmodott King’s City felé, Sukoróba. Éppen oda, ahol 1948-49-es hőseink vívták szabadságharcukat az elnyomókkal szemben. Mi keresztények a történelmünk folyamán a Szent István által megfogalmazott intelmek hitében élünk együtt valamennyien Magyarországon. Ilyen formán több száz éve a cigánysággal is. Ez a mostani uralkodói apparátus a hatalom megtartása érdekében bűnbakként használja fel a cigányságot. Ürügyként a ribillióra, mert képtelen kezelni és megoldani valós problémáikat, az iskoláztatásukat és a munkához való jogukat. A jelenlegi tekintélynélküli cigányvezetők (persze vannak kevés számban kivételek) a regnáló nemzetromboló off-shore kormányt szolgálják tele bűnökkel és erkölcstelenséggel. Ennek a hatalomnak azonban csak addig van szüksége rájuk, amíg ők a hízelgéstől a rágalmazásig, az ígérgetéstől a fenyegetésig a fél igazságoktól hazugságokig bevetik magukat. Ezután majd lesöprik őket magukról,mint a port a zakóról és még majd felelősségre is vonják őket a sikertelenségért. Egyébként így jár majd minden megvásárolt és felbérelt kreáció, mert a hatalom megszerzéséhez fortélyos és pokolian ördögi forgatókönyvekre van szükség. Címlapon közölte az egyik bulvárlap,hogy ki pénzelte a cigányok gyilkolóit? A kérdés azért jó, mert manapság mindenhez pénz kell. A tisztességes és becsületes keresztény ember, ilyet biztosan nem cselekedhetett. A dunaszerdahelyi magyarverések és a nyelvtörvény bevezetése után a szlovák kormány megleckéztette az 1009 éves országunk elnökét. Ehhez azonban bátorítás kellett itthonról és külföldről egyaránt. Ez már sokszor előfordult történelmünk folyamán, például a Tanácsköztársaság idején. Mert vannak nálunk a Trianont igazságosnak hirdetők, és szálláscsinálók is. A Biblia szerint azonban „nincs titok, ami ki ne tudódna, és nyilvánosságra ne kerülne”. Lesz még számonkérés, felelősségre vonás és elszámoltatás! Redemptiót, megváltást, önmegvalósítást Magyarországnak, mint ahogy ezt megtették a jászok és kunok 1745-ben. Amikor saját erejükből visszavásárolták régi kiváltságjogaikat és megnyitották a gazdasági fellendülés útját. Ezt kell tennünk, mert különben jaj annak a nemzetnek, amelynek mások írják a történelmét.

 

Agárdi László, színész