vissza a főoldalra

 

 

 2009.09.18. 

Négy-öt magyar fiatal összehajol

– Tisztelettel köszöntöm Kelemen István urat abból az alkalomból, hogy néhány nappal ezelőtt Beled városban – ami Csorna mellett található és 2–3 ezren lakják –, Kelemen István, a MIÉP megyei elnöke, MIÉP-szervezetet alakított akkor, amikor más pártok, civil szervezetek mögé bújva akarják dicstelen tevékenységüket feledtetni.

 – Ez úgy történt, hogy Sopronban igyekeztünk helyreállítani az alapszervezetet és szimpatizánsokat gyűjteni, ezért meghívtuk Csurka Istvánt egy előadást megtartására, ahol megkeresett egy fiatalember, aki alapszervezet létrehozása iránt érdeklődött. Ott, helyben felvettük a kapcsolatot és segítettem az adminisztrációban, hogy létrejöhessen egy újabb szervezet, és meg is alakult. Ezek az összejövetelek, amikor elnök úr előadást tart, alkalmat adnak arra, hogy erősítsük a pártot, gyűjtsünk embereket. Csornán időközi választások vannak, mert Áder János Brüsszelben tartózkodik, és ezek az új alapszervezeti tagok, fiatal fiúk, lányok, nagy segítségünkre vannak a csornai választás során.

 – Ki ez a négy fiatal? Mi a foglalkozásuk?

 – Az egyikük az idén érettségizett és továbbtanulási szándékai vannak, a többiek már mind felsőoktatási intézményben tanulnak. Nem lesz egyszerű összetartani a társaságot, mert különböző helységekben tanulnak, de hétvégenként Beleden tartózkodnak. Az ajánlószelvény- gyűjtésben segítenek. Az elnök szervezi a fórumokat a csornai választókerületben, ahol bemutatkozhat a képviselőjelöltünk, Molnár Tivadar. Szilben szándékozunk nagygyűlést szervezni, amúgy most egyszerre 5–6 falu van a terveink között, ahol fórumot tartanánk. Egyébként Molnár Tivadar, a jelöltünk is fiatal, de már családos ember, a negyvenes évei elején jár. A párt elnökét azért hívjuk meg minden fórumunkra, hogy a szimpatizánsaink találkozhassanak Csurkával, beszélhessenek vele, és lépjenek be a MIÉP-be.

 – Jelzésértékű, hogy Beleden főiskolás fiatalok alakítanak MIÉP-szervezetet.

 – Próbálom őket úgy tángálni, hogy meg is maradjanak és alaposan megismerjék a MIÉP elképzeléseit, mert nem szeretném, ha a balliberális sajtó kedvenc pártja álnemzeti dumával elcsábítaná őket. Sajnos vannak rossz tapasztalataink, a mosonmagyaróvári szervezetünk feloszlása is miattuk történt. De újraalakultunk, és ott is egy fiatalember állt a szervezet élére. Bízom abban, hogy Győr most már elég erős ahhoz, hogy megyei listát állíthasson.

 – Vissza kellene hívni az elcsábítottakat. Mert sokan rájöttek már, hogy Baló György felesége sem a nemzeti sorskérdések megoldásán fáradozik havi kettőmillió nettóért Brüsszelben. Nem is sokat sejthet azokról.

 – Igen, de a magyar ember szégyenlős. Ha egyszer elment, ha rosszul döntött is, nem jön vissza. Inkább begubódzik. Pedig a tévedés beismerése nem köpönyegforgatás. Sokszor könnyebb új szervezetet létrehozni. Nagy reménységünk az olyan tájékozott, dolgos fiatal, mint a beledi szervezetünk elnöke, Borza Richárd. Ő már egy honlapot is készített, tehát az interneten is meg lehet őket találni.

 

Győri Béla