vissza a főoldalra

 

 

 2009.09.28. 

A MIÉP egy új pártszövetség létrehozását kezdeményezte

Egy széles alapokon nyugvó pártszövetség létrehozását kezdeményezte a MIÉP. Szeptember 26-ára közel 100 főt hívtak Mártélyra, a Bodnár Bertalan Oktatóközpontba, hogy kifejtsék véleményüket az elgondolás kapcsán.

Dr. Kovács László, a MIÉP elnökhelyettese elmondta, hogy vagy előrehozott választások lesznek, vagy 2010 áprilisában rendes választások, amelyeket a MIÉP szerint a Fidesz komoly fölénnyel meg fog nyerni. Ahhoz azonban, hogy ne csak kormányváltás legyen, hanem valódi rendszerváltás, kétharmados többségre van szükség a Parlamentben – fogalmazott Kovács László.

 Ehhez az kell, hogy a Parlamentbe bekerüljön egy nemzeti, keresztény, radikális gondolkodású, széles alapokon nyugvó pártszövetség, amelyet a Magyar Megmaradás Közössége választási pártként aposztrofálnak – tudtuk meg az alelnöktől a Mártélyon megrendezett fórumot követően.

 Kovács László elárulta, hogy körülbelül 100 főt hívtak meg elsősorban Délkelet-Magyarországról; politikusokat, értelmiségieket, művészeket és közéleti személyiségeket, akik Csurka István Quo vadis magyarság? című vitaindító előadása kapcsán kérdéseket tehettek fel, illetve kifejthették gondolataikat. Ezekre a MIÉP elnöke válaszolt. A rendezvényt színesítette Faragó Laura énekművész, aki népdalokat adott elő.

 Dr. Kovács László szerint egy jó hangulatú, konstruktív és őszinte vitát kiváltó fórum volt, 60-65 fő aktív részvételével. Közülük 25-en aláírásukkal támogatták a pártszövetség létrehozását.

 Csurka István hírportálunk kérdésére kifejtette, hogy az új kezdeményezés támogatására azokat kérték fel, akik a magyar megmaradást, az igazság érvényesülését és a magyar érdek képviseletét mindenek előtt valónak tartják. „Ez a MIÉP programjában egyáltalán nem új elem, de most ki akarjuk szélesíteni, és el akarjuk érni, hogy az úgynevezett baloldal aknamunkájával szemben kétharmados többségre tegyen szert a nemzeti oldal, amit szerintünk a Fidesz egyedül nem tud elérni. Ebben akarunk részt venni, új alkotmányt akarunk a nemzetnek adni, nemcsak jogrendet, igazságot is akarunk, valamint elszámoltatást, a magyar föld magyar kézben való megtartását és magyar jövőt.” – nyilatkozta a MIÉP elnöke. Hozzátette, hogy az esély nem nagy, de a szükség nagyobb, és nemcsak lehet, meg is kell csinálni ezt.

 

(Forrás: promenad.hu)