vissza a főoldalra

 

 

 2009.09.25. 

Elzálogosítják a magyar földet

Interjú Mádly Zsolttal, Fót polgármesterével

– Ön most Fót felfüggesztett polgármestere, kedves Mádly Zsolt?

 – Cáfolom, hogy felfüggesztett polgármester vagyok, mert odáig ment el a baloldal a hataloméhségében, hogy testületi jegyzőkönyveket hamisított alá. Média rágalomhadjárat indult ellenem. Az ország közvéleményének a kereskedelmi adók azt próbálták sugallni, hogy július 27-én testületi ülés volt, de nem az volt, az az ominózus, orrba verősként elhíresült. Egyébként az sem bizonyított, hogy Fábry Béla orrát a kábel elérte volna. A nyomozati szerveket ez különösebben nem érdekli. Bemutattak egy vágott felvételt, amiben az látszik, hogy Fábry Bélának egy vékony karcoláscsík keletkezett az orrán. Az nem bizonyított, hogy attól a kábeltől, amit én eldobtam. Egyébként nem állt szándékomban senkinek sérülést okozni, de nem is felé lett dobva a kábel, tehát nem tartom valószínűnek, hogy az a kábel elérte volna az ő orrát. A támogatóim, fiatalok, kísérletet tettek az eset rekonstruálására, tehát hogy hasonló kábellel olyan módon felsebezhető-e bárkinek az orra, nekik nem sikerült.

 – Ezzel szemben egyéb tettlegességnek voltak jelei?

 – Igen, Fábry Béla alpolgármester rámvágott. Ököllel, méghozzá úgy, hogy egy készüléket tartott a kezében, úgy csapott le rám ököllel. Ennek a készüléknek a zsinórját dobtam le az asztalra. Ez pedig azért történt, mert a képviselőtestület ülését a polgármester hívja össze és kizárólag a polgármester tartós, tehát 30 napon túli akadályoztatása esetén lenne ehhez jogosultsága – de csak az erre kijelölt – alpolgármesternek. Hamisított jegyzőkönyvekben ismételten megkísérelték elsőszámú, polgármestert helyettesítő alpolgármesterré minősíteni Fábry Bélát, a többséget gyakoroló tízek. Ugyanis Fótnak baloldali többségű képviselőtestülete van, ahol a független, de KDNP–Fidesz támogatással indult polgármester kisebbségben van, de a lakosság által megválasztva! Ellene a tízek a testületi ülésekre bűnözőket hoznak nemcsak a polgármester, hanem a képviselőtestület többi tagjának megfélemlítése céljából. Lehet látni ezeket az alakokat és hallani a felvételeken, hogy „leszakítom a fejedet”, és ehhez hasonló kellemes dolgokat kiabálnak közbe. Tehát azon a bizonyos napon én a felvevő készülék zsinórját húztam ki, többször is, s dobtam el, mivel ez a társaság törvénytelen módon képes kizárólag működni, s most ezt próbálják ellenem felhasználni.

 – Szégyen. És ezek a bűnöző küllemű úriemberek tagjai az önkormányzati képviselőtestületnek?

 – Nem, és polgármesterként úgy ítélem meg, hogy kötelességem is kivezettetni azokat, akik a testületi ülés rendjét megzavarják. Ez nem egyszerű, mert a rendőrség, ha a jobboldal ellen kell fellépnie, megteszi azt, hogy 6-8 rendőrkocsit is kiküld Fótra, ellenkező esetben nem biztos, hogy kijönnek.

 – Mádly Zsolt, ön, Fót polgármestere, azt állítja, hogy nincs felfüggesztve, ezzel szemben nekem az önkormányzat hivatalában azt mondták, hogy nincsen benn a polgármester úr, mert felfüggesztve van.

 – Nézze, az önkormányzat jegyzője egy Salgótarjánból származó rendőr, aki az életrajzi adatai szerint idegenrendészettel foglalkozott az átkosban – gondoljon mindenki arra, amire akar – ő megígérte, hogyha beteszem a lábam a hivatalba, akkor letartóztat és én hiszek is ennek az ígéretének, ugyanis a rendőrség itt helyben a kommunistákat szervilisen kiszolgálja.

 – Fábry Béla önmagáról azt állítja, hogy polgármester- helyettes, ön viszont elmondta, hogy ő effektíve nem lehet a polgármester első helyettese, mert fel van függesztve. Ez két állítás…

 – Én még azt is állítom, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal hivatalos megkeresésre nem tudta cáfolni, hogy Fábry Béla apukája – egyes internetes és egyéb források szerint – ávós volt-e, és ezt a gyönyörű szép családi hagyományt nem folytatja-e a Fábry Béla is.

 – Uram, ön nincs könnyű helyzetben.

 – Valóban nem könnyű a helyzet, de megpróbálok a végsőkig kitartani, most tényleg jogorvoslat útján lenne az ügy, de a dolog pikantériája azért megvan: július 27-én benyújtott nem peres eljárásunkra ma van az 50. nap, hogy nem kapunk választ.

 – Kitől kellett volna választ kapnia?

 – A Pest Megyei Bíróságtól, amelynek polgári és közigazgatási kollégiuma két bíróból áll, hadd ne mondjam ki a nevüket, mert nem szeretnék személyiségi jogi pereket…

 – Ismert nevekről van szó?

 – Nézze, olyannyira ismert, hogy szerintem az elődömet, Szentiványi Gézát is koncepciós perrel távolították el, és igen furcsa, hogy az én nyolc napon belüli beadványom 50 napon belül nincs elbírálva, de az augusztus 10-én ellenem a polgármesteri jogviszonyt megszüntető, hamisított képviselőtestületi határozatokra alapított kereset eredményeképpen már augusztus 16-án, vasárnap kitűzte a tárgyalást szeptember 25-ére a bíróság. Úgy, hogy semmiféle sürgősségi kényszer nem állt fenn.

 – Polgármester úr, az önt felmentő határozatot ki írta alá?

 – Ez érdekes történet, úgy képzeljék el, hogy a július 27-ei, un. „orrba verős” összejövetelt követően, úgy, hogy még nem készült el a jegyzőkönyv, én megtettem a feljelentést a Dunakeszi Városi Ügyészségen Kátai Róbert vezető ügyésznek, aki elutasította azt, és kioktatott egy határozatban, hogy a testületi jegyzőkönyv nem is közokirat és mit is akarok én tulajdonképpen. (Vita van a jogászok között, hogy a testületi ülésen készült jegyzőkönyv közokirat-e vagy sem, véleményem szerint közokirat, mert meg van határozva, hogy a polgármester és a jegyző írja alá és rajta a hivatalos önkormányzati bélyegzőnek kell szerepelnie. Jobb helyeken két jegyzőkönyv-hitelesítő is szükséges. De ha nem közokiratnak minősül is, okiratnak biztosan, és ha valaki olyan okiratot készít, aminek hamisított a tartalma, ugyanúgy okirathamisítást követ el.) Panasszal fordultam a Pest Megyei Főügyészséghez, és a főügyész úr személyesen, határozottan pozitívan bírálta el és elrendelte a nyomozást okirathamisítás miatt.

 – Azon kívül, hogy ön fideszesnek minősíttetik, mi a bűne a baloldali képviselők és az önjelölt polgármester-helyettes szerint?

 – Nézze, én egyetlenegy pártnak, a Független Kisgazdapártnak voltam a tagja, soha más pártnak nem, a választáskor helyben nem rendelkeztem olyan ismertséggel, hogy megkockáztassam, hogy függetlenként elinduljak. Nem én ajánlkoztam polgármesternek, hanem megkeresett a jobboldal, és én úgy láttam helyesnek, hogy csak kereszténydemokrata és fideszes támogatással van esélyem. Nagyon szép, csaknem kétharmados eredményt értünk így el. Ma is úgy ítélem meg, hogy a teljes jobboldalnak össze kell fognia az úgynevezett szélsőjobboldalinak minősítetteknek is, a MIÉP-nek és a Kisgazdapártnak is, akik korábban is, ha hallgatólagosan is, de azért valamennyi alkalommal a jobboldal jelöltjét, (azt a jobboldalt, ami éppen létezik) mindig hűségesen kiszolgálták a szavazataikkal. Nagyon sok MIÉP-es nagyon sokat dolgozott értem. Csodálatos a jobboldali egység itt, ellentét köztünk nem volt a jobboldalon.

 – Jó, de jelenleg adva van a baloldal többsége?

 – A baloldalnak nincs többsége, 6 MSZP-s képviselő van, ugyanúgy, mint a jobboldalon, a tragédia az, hogy három volt fideszes képviselő átült a baloldalhoz, akik csodák csodájára megalapították az MDF-frakciót.

 – Ez mikor történt?

 – Én életemben alapítottam már nagyon sok társadalmi szervezetet, sportegyesületet, de ilyen gyors munkát még nem tapasztaltam. Képzeljék október-november táján zárták ki a Móczár házaspárt a Fideszből, úgy, hogy felfüggesztették a helyi szervezetet. Ha felfüggesztenek egy helyi szerveztet, annak az újjáalakulásáig mindenkinek a párttagsága függőben van. Az újjáalapított Fideszbe viszont már nem hívták meg őket, ki lettek zárva. És 1 hónapon belül, már decemberben be lettek jegyezve mint helyi MDF-szervezet. Elég furcsának tartom, a bíróság nem szokott ilyen gyors lenni.

 – Mi a tét ebben a küzdelemben?

 – A tét óriási. Elmondhatom, hogy Fót külterületi vagyonát a lakosság hátrányára fillérekért kótyavetyélték el. Legyen akár az ipari területről, a fótligeti lakóparkról, a rakétabázisról (amiben most 2,5 milliárdos hűtlen kezelés miatt folyik nyomozás a Pest Megyei Főügyészségen) szó, ezek nagyon hosszú jogi procedúrák. Például lakóparkot építenek 4 lakás áráért itt. A Szent Benedek lakóparkról van szó, a Királydombon meg lehet nézni, hogy milyen építkezések folynak, minden egyes építkezési szabályt áthágnak, természetvédelmi területen paloták épülnek. Fóton a nagytőkének az az érdeke, hogy minél zavarosabb helyzet legyen és minél olcsóbban, a semmiért a fótiak vagyonára rátegyék a kezüket. Én homokszemként belekerültem ebbe a gépezetbe, azt mondom, nem úgy, mint a szocialisták, hogy lop-stop van, de ameddig én itt polgármester vagyok, itt nem lesz lopás. Engem el lehet távolítani, el lehet pusztítani, de legyőzni nem, csak elpusztítani Hemingway-jel élve, ha szabad.

 – Milyen nagytőke ez? Hová nyúlnak a szálak?

 – A KGB-től kezdve az ukrán maffiáig itt minden felmerül, pletykaszinten. De nemcsak fóti esetek vannak, úgy képzelje el, hogy egy kistérségi újságban, a polgármester folyamatosan életveszélyes fenyegetéseket kap, énnekem reggel bilincset tesznek a bejárati kapumra, igaz, hogy játékbilincs, de ezek után következhet a Molotov-koktél vagy kézigránát, vagy a családtagok veszélyeztetése, bármit el tudok képzelni, mert itt szerintem egy olyan titkosszolgálati gyökerekkel bíró sejt működik, ami hasonló lehet ahhoz, amelyik a cigánygyilkosságokat elkövette. Ezek semmitől nem riadnak vissza. Ezeknek semmi sem drága. Személy szerint nem félek, de attól akár életveszélyben is lehetek. Az egész város tele van firkálva, hogy én román szekus vagyok. Aztán ezen módosítottak, mert rájöttek, hogy ez a román szekus nem is olyan jó, mert azok a fotómontázsok, amiket készítettek rólam Ceausescuval, nem lehetnek hitelesek, már csak koromnál fogva sem. Aztán később finomítottak, román zsidó lettem, jóllehet, 1832-ig visszavezetve a családfámat, nem tudok zsidó ősökről, érdekes módon a balliberális sajtó nem vett a védelmébe. Számon tartják, hogy nagyapámnak Kolozsváron és Tordán szeszgyárai és ecetgyárai voltak, neki, aki bizonyíthatóan katolikus és magyar ember volt. Talán ez a baj, mert megjegyzem: sarló és kalapács van valamennyi templom és közhivatal falára festve, nagyjából ugyanazzal a festékkel és kézjegyekkel, de a rendőrség nem nagyon kívánja kideríteni, hogy ki lehet az elkövető mögött, pedig önkényuralmi jelképekről van szó. Ez a fóti helyzet a magyarországi felett is áll, borzalom, ami itt történik.

 – A kormányoldalról támogatott gátlástalan cigányellenes hecckampányon nem csodálkozom. A papság anyagi ellehetetlenítése zajlik. Az erdélyi magyarok lerománozását és a beözönlésükkel való riogatást az első Gyurcsány-kormány nyíltan űzte. Érinthetetlenül működnek gusztustalanul zsidózó honlapok, amelyeket a hivatalosok népszerűsítenek sőt messzebbre megyek, valószínűleg támogatnak is. A melléjük rendelt pártról a Népszabadság„piár” híreket közöl hetente hármat, ha kell. Ez a szemünk előtt zajlik. Semmitől sem riadnak vissza, ami a jobboldal kétharmados győzelmét megakadályozhatja.

 – Ebben teljes mértékben egyetértünk.

 – Azt mondja meg, hogy milyen fejleményekre számít?

 – A szeptember 25-ei perben beadtuk az ellenkérelmünket, ezt még ki is akarom egészíteni, most azt lehet mondani, hogy minden erőmet lekötik a különböző jogorvoslati eljárások. Polgármesterként nekem a munkaidőm ugyan nyolc és fél óra, de mivel kötetlen munkaidőben saját magam vagyok kénytelen jogi lépéseket megtenni, napi 10 óra munkát is ledolgozhatok. Mert amíg a másik oldal 10 milliókat szavaz meg ügyvédeknek, addig a mi oldalunkon nem nagyon fizetünk az ügyvédeinknek. Pedig van még itt egy nagyon fontos dolog: tavaly alapvetően aláírási jogosultság nélkül Fábry Béla aláírt egy kétmilliárdos kötvénykibocsátást, aminek 2,8 milliárdos ingatlanfedezete van. Ha a pénzt elköltik (hiszen a kötvénykibocsátás egy kölcsönszerződésnek fogható föl) és ha a 300-400 milliós törlesztő részletet nem tudjuk fizetni, akkor vagy intézmények szűnnek meg, vagy a zálogtárgyakat elveszítjük, amelyek értékes földterületek. Az Állami Számvevőszék vizsgálata is megállapította, hogy teljesen felesleges volt a kötvénykibocsátás, és az is le van írva, hogy a külső adósságállományt az utolsó másfél évben 6,3 szorosára növelték. Az ÁSZ-jelentés, ami most már hivatalossá is vált, dokumentum erről.

 

Győri Béla