vissza a főoldalra

 

 

 2010.04.07. 

Hazánkban nagy változásra van szükség, és erre most lehetőségünk nyílik a választásokkal

Bábel Balázs kalocsai érseket, Csete György Kossuth-díjas építőművészt, és dr. Bíró Zoltán egyetemi tanárt kérdezte meg a Magyar Fórum, hogy vélekednek a szélsőségesen liberális sajtó által felpumpált pártképződményről, amely gátlástalanul támad mindenkit, aki kritikával illeti.

Bábel Balázs kalocsai érsek:

A Katolikus Püspöki Kar körlevélben tájékoztatta és orientálta a híveket. A katolikus keresztények évről évre szembesülnek egyházi iskoláik és más intézményeik hátrányos megkülönböztetésével. Mindezeket tetézi az általános korrupció és a kiábrándulás. Sokan elvesztették a jövőbe vetett reményüket, és közömbösségbe menekültek. Sokan mondják: nem megyek el választani, úgyis minden mindegy. Mi, keresztények azonban nem oszthatjuk ezt a reménytelenséget. Sorsközösségben vagyunk egész népünkkel. Ezért döbbentett meg Tölgyessy Péter, egykori országgyűlési képviselő, az SZDSZ alapítója majd elnöke, aki az egyházak felelősségét hangoztatta a liberális sajtó által reklámozott Jobbik működésével kapcsolatban. De hát mi közünk van nekünk, a katolikus egyháznak a Jobbikhoz? Mi kezdettől fogva fennen hirdetjük, a keresztény elvekkel szemben álló új pogány pártra vagy pártokra szavazni nem szabad. Azok a pártok, melyek a keresztény elveket sértik, nem nyerhetik el a keresztények szavazatát. S a Jobbik ilyen párt. Egyébként sem jobboldalon, sem baloldalon nem állítunk fel sorrendet a pártok között, ha nem szolgáltatnak rá alapot.

 Csete György Kossuth-díjas építőművész

Nem ismertem a Jobbikot, igaz, nem is nagyon figyeltem rájuk. Aztán egyre többet foglalkozott velük a sajtó. Persze szokása szerint zavarosan. Lehetőleg úgy, hogy senki ne lásson tisztán a kérdésben. De mivel én a Magyar Fórumot is olvasom, engem személy szerint Csurka István írásai teljes mértékben meggyőztek. Lassan húsz éve minden megállapítása, kritikai megjegyzése, előrejelzése sajnos beigazolódik. Úgy gondolom, most is igaza van, ilyen szakképzetlen, züllött, romlott társaság nem kerülhet nemhogy az ország élére, de jószerivel a parlamentben sem lehetne helye. A Jobbiknak semmilyen kormányképes ereje nincsen, mostanáig őket csak a hazugságaik és infernális cselekedeteik jellemzik. Ezek radikális változást sürgetnek, de biztos vagyok benne, hogy jó irányú változás ehhez a társasághoz nem kapcsolódhat.  

Dr. Bíró Zoltán egyetemi tanár

Kezdetben azt hittem, hogy majd a fiatal és tisztességes gyerekek jó szellemű változást hozhatnak a magyar politikába. Tévedtem. Persze erről csak a kezdet kezdetén volt szó, Kovács Dávidék színrelépésekor. Ez már egy másik társaság, amely teljesen elvadult politikai, de ami még súlyosabb, erkölcsi tekintetben is. Képzeljük el, hogy hogyan létezhet egy párt Magyarországon, amelyik egyáltalán nincs kézben tartva, mert nincs, aki kézben tartsa. Amely alakulatról látszik, hogy nincs lényegi irányvonala. Ekkor felvetődik a kérdés, hogy egyáltalán vezetnek-e a vezérkarnak nevezettek. Tehát a megnevezettek kezében van-e valójában a vezetés, vagy egyszerűen csak őket vezetik? De kik? Merthogy ez az igazság – miszerint vezetik őket – ma már szinte tagadhatatlan. Ebben a pártban minden jel erre mutat. Mesterségesen vannak szítva az indulatok, s ha elszabadul ez a kezelhetetlen párt, ennek a kárát egyedül az ország látja. A Jobbik színeiben egyre több a volt vállalati vezető, az MSZP-s vállalkozó, a tábornokok és főtisztek, akik valójában fenntartják és működtetik a Jobbikot. A Jobbik mesterségesen felnövelt térnyeréséért és a mára kialakult lehetetlen politikai állapotokért a felelősséget Gyurcsány Ferencnek és körének kell viselni. Ha lett volna az országnak nemzeti érdekeltségű kormányzata, ez a Jobbik, így, ahogy van, meg sem alakulhatott volna. A legnagyobb veszély, hogy a Jobbik fekélyesítő szervezet a magyar politikai életben. Csak botrány várható tőlük. Botrány minden téren.

 

Gy. B.