vissza a főoldalra

 

 

 2010.04.23. 

Nikolić vádolja a hatalom képviselőit

Tomislav Nikolić, a Szerb Haladó Párt elnöke április 19-én azzal vádolta meg a hatalom képviselőit, hogy szponzorálták Šarić klánjának megalakulását, majd azt követelte Boris Tadićtól, a Demokrata Párt elnökétől, hogy nevezze meg azokat a személyeket a hatalmi koalícióból, akiknek közük volt az ügyhöz.

 – Azzal vádoljuk a hatalom képviselőit, hogy mecénásai voltak a Šarić-banda megalakulásának, az ő feladatuk pedig bevallani, kinek volt köze ehhez az ügyhöz – nyilatkozta Nikolić (képen) , majd hozzátette, hogy ezt nem Slobodan Homentől, az igazságügyi minisztérium államtitkárától szeretné hallani, hiszen ebben az esetben nem ő az illetékes.

 Az SZHP elnöke mindezt egy sajtótájékoztató keretében mondta el, ahol bemutatta a párt új tagját, Zorana Milanovićot, aki az energetikai tanácsot vezeti majd a pártban.

 – Arra kérem a DP elnökét, Boris Tadićot, hogy mondja el, melyik hatalmon lévő párt elnöke és tisztségviselői álltak kapcsolatban a kábítószer-maffiával és Darko Šarić bandájával (akiket három tonna heroin csempészésével gyanúsítanak) – nyilatkozta az SZHP elnöke.

 Zorana Milanović, az SZHP új tagja elmondta, hogy akkor lépett ki a G17 Pluszból, amikor lemondott a párt addigi elnöke, Miroljub Labus. Elmondása szerint távozása után azért lépett be a Szerb Haladó Pártba, hogy rámutasson az energetikai szektorban fennálló problémákra. Milanović kijelentette, hogy semmilyen változás sem tapasztalható az említett területen belül, annak ellenére, hogy több milliárd eurós támogatások érkeztek ebbe a szektorba.

 

(Forrás: magyarszo.com)