vissza a főoldalra

 

 

 2010.08.13. 

Ferences változások

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány vezetése minden tavasszal átgondolja, ki hol és milyen feladattal folytassa augusztustól a szerzetesi szolgálatát. Az idei főbb változások, melyek augusztus elsejétől érvényesek:

A pesti ferenceseknél Bezzegh Kelemen az új templomigazgató Hegedűs Kolos helyett, aki a rózsadombi (Tövis utcai) közösség prézese lett. A kárpátaljai ferences lelkipásztorkodás egy pappal, Hajas Ámosszal bővül. Pasaréten hosszú évek után ismét van főállású káplán Wertheim Mátyás személyében. Szécsény Bezzegh Kelemen elkerülése nyomán újmisés káplánt kap, Posztós Eriket. A szombathelyi ferences jelenlét szintén egy paptestvérrel bővül, Rácz Piusz Sümegről kerül oda. Zalaegerszegen Wertheim Mátyást Kardos Csongor váltja a kápláni szolgálatban, akinek az eddigi esztergomi prefektusi és tanári helyét Radics Dávid veszi át, aki eddigi Pesten volt lelkipásztor.

A ferencesek hazánk legnépesebb férfi szerzetesrendje, 114 taggal, közülük 90-en papok. Az átlag éltkor ötven év alatt van. Rendházaik száma 14. A barátok 18 templomban, hat oktatási, három szociális és négy kulturális intézményben teljesítenek szolgálatot.

 

(Forrás: ofm.hu)