vissza a főoldalra

 

 

 2010.08.20. 

Cseke Attila lemondását követelik

Az ellenzéki pártok több politikusa is Cseke Attila egészségügyi miniszter lemondását követeli. Szerintük a tárcavezetőt terheli a felelősség a giuleşti-i szülészeten történt tragédiáért. A szociáldemokrata Nicolae Băniciou és Cristian Rizea közleményükben nehezményezik a rendszer alulfinanszírozottságát és a tárcavezető lemondását követelik. Szerintük tolerálhatatlan, hogy az egészségügyi biztosításukat fizetők ennyire sorsukra legyenek hagyatva.

 Bogdan Diaconu, a konzervatív párt alelnöke az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közleményében kijelenti, a tárcavezető felelős az egészségügyi rendszer állapotáért. Szerinte Cseke Attila Románia eddigi legalkalmatlanabb egészségügyi minisztere, aki veszélyt jelent a közegészségre nézve, és aki ahelyett, hogy a románok egészségére vigyázna, az autonómiával foglalkozik, és felvonul a „magyarok napján”. A liberális párt néhány politikusa is az egészségügyi tárcavezető lemondását követeli. Helyére Raed Arafatot, a jelenlegi államtitkár-helyettest javasolják.

Információink szerint az eset miatt Cseke Attila augusztus 18-án, szerdán felajánlotta lemondását, amit Emil Boc miniszterelnök nem fogadott el.

 

(Forrás: paprikaradio.hu)