vissza a főoldalra

 

 

 2010.08.27. 

Janukovics Ukrajna minden régiójában népszerűsíti reformját

Viktor Janukovics ukrán államfő az elkövetkezendő néhány hét folyamán ellátogat Ukrajna minden régiójába azért, hogy az Ukrajnában végrehajtandó reformokról párbeszédet folytasson az emberekkel. "A következő néhány héten széles körű párbeszédet fogok az emberekkel folytatni azért, hogy segítsek nekik megérteni munkánk célját, valamint, hogy megértsék, a reformok milyen előnnyel járnak minden egyes ember számára" - mondta Janukovics. "Biztosítani fogjuk, hogy a reformokról folyamatosan elérhetőek legyenek információk, és minden felmerülő kérdést meg fogunk válaszolni” – fűzte hozzá az államfő.  

Janukovics - szavai szerint - minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Ukrajna fokozatosan egy olyan állammá váljon, ahol a kulturális sokszínűség nem képezi akadályát annak, hogy mindenki egyformán hazafinak érezze magát – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

 "A reformok sikeressége, a demokrácia megerősítése nem lehetséges sikeres kulturális fejlődés nélkül. Olyan kényes problémákról kell beszélnünk, mint a nyelvkérdés, a régiók fejlődésének történelmi jellegzetességei és a média szabadsága" - mondta az államfő.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)