vissza a főoldalra

 

 

 2010.12.31. 

A román szélsőségesek élesen bírálták Semjén Zsoltot

A román Konzervatív Párt kemény hangvételű közleményben reagált Semjén Zsolt kormányfő-helyettes kettős állampolgárság kapcsán tett kijelentéseire.

 A nyilatkozatot a párt alelnöke, Bogdan Diaconu jegyzi, és arra reagál, hogy Semjén Zsolt december 27-én kijelentette, a könnyített honosítás a magyar nemzet újraegyesítéséhez járul hozzá, írja a Krónika internetes kiadása.

 Diaconu szerint az állampolgárság megadása a külhoni magyaroknak csak a magyar szélsőségeseket bátorítja, valamint hogy területi és politikai igények megfogalmazásához vezethet, ami sérelmes lehet a román nemzet számára.

 A közlemény azt javasolja a „budapesti politikusoknak", hogy ha újra akarják egyesíteni a nemzetet, akkor hívják minden „alattvalójukat" a magyar határokon belülre, de ne avatkozzanak be szomszédjaik belügyeibe.

 „Romániának el kell utasítania a budapesti kormány agresszív politikáját, amely 2011-ben csak erősödni fog, miután Magyarország az Európai Unió soros elnöki tisztségének átvételét is kihasználhatja annak érdekében, hogy egész Európában terjessze revizionista nézeteit" – áll a nyilatkozatban.

 

(Forrás: erdely.ma)