vissza a főoldalra

 

 

 2010.12.31. 

Timosenko hét csapattársa őrizetben várja az újévet

Julija Timosenko volt miniszterelnök csapatának hét tagja őrizetben fogja várni a 2011-es évet. Mint az ismeretes, ebben az évben kezdődött a Timosenkóval együtt dolgozó köztisztviselők őrizetbe vétele.

A Főügyészség közleményében Igor Didenko, a Naftogaz volt első vezetőhelyettese, valamint Anatolij Makarenko, az Állami Vámszolgálat volt vezetője neve szerepelt, akik ellen a RosUkrEnergónak  11 milliárd köbméter földgáz visszatérítésével kapcsolatban indítottak büntetőeljárást.

 Decemberben az őrizetben lévők listáján a sort Jurij Lucenko volt belügyminiszter (képen) valamint Heorhij Filipcsuk volt környezetvédelmi miniszter követte. Nemrég őrizetbe vették Jevhenyij Kornijcsuk volt igazságügyi miniszterhelyettest is. Korábban őrizetben volt Valerij Ivascsenko első védelmi miniszterhelyettes, megbízott miniszter, akit azzal vádoltak, hogy az államnak nagy összegű károkat okozott – írja a Korrespondent.net internetes hírportál.

 A rendvédelmi szerveknek mai napig vannak kérdései Bohdan Danilisinhez, a Timosenko-kormány gazdasági miniszteréhez, aki külföldön rejtőzködött. Októberben az Interpol nemzetközi körözést adott ki ellene, majd Danilisint Prágában elfogták.

 A rendvédelmi szerveknek a BJuT (Julija Timosenko Blokkja) vezetőjéhez is vannak kérdései. Tegnap, december 27-én Julija Timosenko a főügyészségen kihallgatáson vett részt, pár órával később helyettese, Olekszandr Turcsinov is megérkezett a kihallgatásra.

 Timosenkót ezúttal a Kiotói Egyezmény keretén belül kiutalt pénz hűtlen kezelésével valamint sikkasztással vádolják.

 

(Forrás: karpatinfo.net)