vissza a főoldalra

 

 

 2010.02.15. 

MIÉP: a nemzeti oldalért

Nagygyűlést tartott Csurka István MIÉP-elnök, és Győri Béla szóvivő Debrecenben a Kálvin Hotel konferenciatermében. Utóbbi – felidézve az elnök Csornán kifejtett elemzését – figyelmeztetett, hogy a jelenleg regnáló pártok még okozhatnak meglepetéseket, a nemzeti oldalnak nem szabad elbíznia magát. Sorsdöntő küzdelem lesz, a magyar nemzet sorsa forog kockán – fogalmazott Győri, az egykori debreceni agráros egyetemi hallgató – amelyben akármilyen állapotban is van a MIÉP, elindul, hogy a tisztességes nemzeti erőket támogassa. A szóvivő ismertette a MIÉP megyei jelöltjeinek névsorát. Fodor Péter debreceni városi elnök történelemtanár (3. választókerület), Tóth Franciska negyedéves néprajzos debreceni egyetemi hallgató (1. választókerület), Móri Antal püspökladányi állatorvos és Meggyesi Károly, egy Székelyföldről Berettyóújfaluba áttelepült vállalkozó.

 Ezután Csurka István lépett a mikrofonhoz, aki szavai szerint felvilágosítási céllal jött Debrecenbe gyűlést tartani. Két front küzd meg az április 11-i választásokon – mondta – az egyik az életet, a megmaradást jelenti, a másik a magyarellenesség, a pusztulás frontja. A MIÉP célja fennállásának kezdete óta változatlan: az, hogy megmaradjunk, megtartsuk a földet, az ivóvizet, megállítsuk a népességfogyást. Megakadályozzuk a magyar kultúra, a magyar nyelv elsorvasztását, a haza kiürítését. Szerinte a nemzeti erők legnagyobb baja, hogy Trianon óta csak védekeznek, az aljasság és a gonoszság támad.

Most azonban jó lehetőség van a fordulatra. A francia forradalom óta tartó liberális társadalmi és gazdasági politika most látványosan megbukott, védekezésre kényszerül, a világ bankárai pénzt kunyeráltak az országoktól. A nemzetek most ennek megkérhetik az árát. Ebben a helyzetben érnek bennünket a választások, amelyeknek nagyobb a tétje, mint bármelyik eddiginek, beleértve az első szabad választást is. Nem tarthat tovább az a vezetés, amely az 1968-as életszínvonalra vitte vissza az országot.

 

(Forrás: deol.hu)