vissza a főoldalra

 

 

 2010.02.17. 

Rablópandur

A Jobbik képviselőjelöltjei és háttéremberei között jó néhány érdekességet találhatunk: Tián József nyugalmazott alezredest Szekeres Imre (MSZP) I. osztályú Honvédelemért címmel tüntetett ki 2007-ben.

Osváth László rendőr alezredes a Jobbik által a 2006-os oszlatásokért leginkább kritizált REBISZ vezetője volt a Medgyessy- és Gyurcsány- kormányok alatt 2006-ig.

Faragó Tamás gyöngyösi kampányfőnök korábban Vezér Tomi néven vált ismertté a vezér 1 Bt. és a TEXAS- GAME Kft. tulajdonosa. Utóbbi szerencsejátékkal foglalkozik, Gyöngyösön kaszinót üzemeltet.

Kincs István az Őrmester Zrt. tulajdonos- elnöke, Osváth alezredes barátja. Rajtuk kívül Gál Sándor ezredes, Papp László r. alezredes, Molnár József, nyugalmazott határőr alezredes is a fegyveres testületektől érkezett.

Külön ki kell emelnünk Lenhardt Balázst, aki a gazdasági minisztérium tanácsosa volt a Gyurcsány-kormány alatt. Már csak az alábbi lírai mondatért is megérdemli a figyelmet, bár ezért mást is megérdemelne:

„A magyar ugar vaksötét éjjelén megjelent az új hajnal derengő pírja, amely most egy halvány veres fénypászma csak az ég alsó peremén, de rajtunk múlik, hogy összefogva olyan világosságot teremtsünk, mint a felkelő nap arany ragyogása.” Lenhardt Balázs, derengő. Feltehetőleg a Jobbik gazdasági programja is az ő tollából származik, ezért csak nagyon erős idegzetűek próbálkozzanak. Látták, mire képes.

A Jobbik kiváló rendvédelmi szakembere, Osváth László alezredes nemrég még 2001. szeptember 11- ről írt. A repülőgép, mint az elkövetés eszköze és tárgya napjaink terrorizmusában címmel. Csak néhány mondatot idézünk a műből, hogy világos legyen az alezredes úr világlátása:

„ Lényegében minden ország elítélte a merényletet, és csatlakozott az Egyesült Államok által vezetett koalícióhoz, hogy a terrorizmus ellen több – diplomáciai, gazdasági, hírszerzési, rendvédelmi és katonai – fronton is harcoljon. A „Tartós Szabadság” művelet – a koalíció katonai komponense – október 07-én indult meg. Az első célpontok az al-Kaida kiképző táborai és az afganisztáni tálib rendszer katonai állásai voltak. Az iszlám szélsőségesek a világ minden pontjáról – beleértve Észak-Amerikát, Európát, Afrikát, a Közel-Keletet, valamint Közép-, Dél- és Délkelet-Ázsiát – gyakorló terepként és a világszerte folytatott terrorista tevékenység operációs bázisaként használták Afganisztánt. A tálibok hatalomból történő eltávolítása néhány hónap alatt lezajlott, és több mint 60 országban az al-Kaida közel 1000 aktivistáját tartóztatták le.” Láttuk, több mint hatvan ország adta az olyan nyilvánvalóan törvénytelen táborok lakóit, mint Guantanámó. Az alezredes úr akkor még nem élt a kritika lehetőségével. Hely hiányában nem tudjuk közölni az egész leiratot, pedig nagyon tanulságos. Ennél már csak Egyed Zsolt, a globalizációt lózungokban támadó párt Borsod megyei vezetője viccesebb. Egyed a Coca-colánál dolgozik, amivel szerinte semmi baj sincs, mert a Coca-cola az nem olyan, mint a többi multi.

 

cz.