vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.03. 

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 9. száma!

Találkozzunk március 15-én, a Hősök terén!

Csurka István: A közvélemény megzavarása új módszerekkel (2.oldal)

Még visszásabb, ha azt is megnézzük, kik szorgalmazták ezt a törvényt és mit tesznek közben. Bajnaiék és Gyurcsányék a magyar és az orosz és a zsidó titkosszolgálatokkal és az általuk irányított sajtó segítségével eközben felhoznak, népszerűsítenek egy tulajdonképpen holokauszttagadó pártot. A Jobbikot holokauszttagadásig menő veszélynek kikiáltva cigányellenesként növelik fel, miközben vezetőinek nagy része zsidó és megbízott személye valamelyik szervezetnek. Azt a helyzetet használják ki, amelyet ők teremtettek: a nélkülözők egyre szélesedő rétegében fokozódó ellenszenv burjánzik a könnyen élő felső tízezer ellen, akiknek nagy része zsidó. Amikor tehát ennek az ellenszenvnek, elégedetlenségnek a megfogalmazóit mint szélsőségest bírálja az a liberális sajtó, amely minden nap hírt ad a növekedésükről, a sikerességükről, amikor cigányellenségük a holokauszt tagadásuk miatt bírálja, de nem fenyegeti őket, akkor csak a zűrzavart növeli és a tisztánlátást teszi lehetetlenné a különben is tájékozatlanságban hagyott népben.

 Jobbikos KISZ-titkárt fogtunk! (3.oldal)

Lévai György, a Jobbik szigetszentmiklósi jelöltje a Csepel Autógyár KISZ-titkára volt. Lévai elvtárs 1988-ban lépett be, nyilván bízott a rendszer továbbélésében. Szóban folyton az ifjú és az öregebb kommunistákat üldözik, miközben a Jobbik tele van a múlt rendszer embereivel. Most ismét lebuktak.

 Földesi-Szabó, a Jobbik és az MSZP (5.oldal)

A paksi egyéni 2. számú választókerületben indul a Magyarok Egymásért Szövetsége párt első és eddig egyetlen jelöltjeként a milliárdos vám- és adócsalással vádolt alapítványelnök. A paksi egyéni 2. számú választókerületi bizottság március 2-án, kedden nyilvántartásba is vette Földesi- Szabó Lászlót a tavaszi országgyűlési képviselőválasztás jelöltjeként. A MESZ Tolna megyei jelöltjén kívül érdekes módon eddig csak Horváth Zoltán (Jobbik) és Horváth Zsolt (MSZP) tudták leadni a 750 kopogtatócédulát. Novák Előd tömbházfelügyelői vére most nem kiáltott feljelentésért, és valahogy senkinek sem gyanúsak se az MSZP-s, se a Jobbikos, se Földesi-Szabó szelvényei. A volt rendőrtiszt más módon is kapcsolódik a Jobbikhoz. Az ismeretség még a Mehmet Karcsika- ügy néven elhíresült esetre vezethető vissza. Morvai Krisztina mint a Mehmet Karcsika ügyben intézkedő jogász került először a nemzetközi figyelem középpontjába. Akkor török lapok arról írtak, hogy Morvai a magyar sajtóban nagy befolyással rendelkező Baló György felesége, és így kerülhetett egy családi ügy nemcsak a médiába, hanem diplomáciai szintre is. Mehmet Karcsika érdekében Földesi-Szabó László és Sándor István, alias papa is tevékenykedett.

 Halandzsa

Karinthy Frigyes: Így írtok ti c. művét Győri Béla mutatja be (7.oldal)

Édesapja Karinthy József művelt tisztviselő, a Magyar Filozófiai Társaság alapító tagja. Családneve eredetileg Kohn volt, amit 1874-ben magyarosított Karinthyra. Feleségével együtt 1886. január 3-án tért át az evangélikus hitre. Négy leánygyermekével, Elzával, Adával, Gizivel és Emíliával együtt. Doleschall Sándor, a Deák téri német evangélikus egyház lelkésze keresztelte meg őket. Fiúgyermekeik, Frigyes és József már kereszténynek születtek. Aki e sorokat írta, úgy látszik nem tudta, hogy semmi emberfia nem születik kereszténynek, kereszténnyé akkor válnak, amikor megkeresztelik őket. Karinthy Frigyes abba a nemzedékbe született bele, amelyik önként asszimilálódott. Karinthy kereszténnyé vált, családba született bele, s őt születésekor kereszténynek keresztelték. Lényeges, hogy Karinthy Kosztolányi Dezsővel nagy barátságban élt. Sok közös írásuk jelent meg. Karinthy soha nem tagadta meg – miért is tette volna? – az Így írtok ti című írássorozatát. Ámbár panaszkodott miatta. Írta és mondta barátainak, hogy emiatt nem veszik komolyan, nem figyelnek oda filozófiai és politikai írásaira kellőképpen. Lehet, hogy így volt, lehet, hogy nem, ezt a két kötetet mind a mai napig sokan forgatják, méltán. Elővesz sok szerzőt Karinthy. Szász Zoltán az Emancipált” címen került a kötetbe, a nősténységről értekezik a szerző. Az mondja az opuszban, a férfi a nőnek: „Bevallom, maga érdeklődést keltett bennem, nemi jellegének az én nemi jellegemtől való határozott eltérése által. Lehet, hogy maga csodálkozni fog ezen az újszerű gondolaton, de a dolog mégis úgy áll, hogy a két nem eltérése által egy vonzalom jön létre, és ez az oka a férfiak és a nők kölcsönös érintkezésének… … Az állatvilágban is tapasztalható ez a jelenség, bár természetesen inferióris fejlettségben. A szerelem tehát nem más, mint eme vonzalom megnyilvánulása, és én ezt ebből a szempontból akarom tekinteni. Én egy egészen új, tudományos módszerrel fogom magának megvilágítani a kérdést. A szerelem két lényt köt össze, hogy egy harmadik létrejöjjön… … Egy nap huszonnégy órából áll, és kétszer hat tizenkettő. Tessék megcáfolni.”

 A munkát vállaló embereket szeretném képviselni

Sáray Attila, a MIÉP kőbányai országgyűlési képviselőjelöltje (9.oldal)

Fontosnak tartanám, hogy a dolgozók gyermekei részére az iskolai szünetekben megfelelő programokat szervezzünk, ahol készségfejlesztő foglalkozásokon, sportversenyeken vesznek részt. Ehhez olyan központokat kell kialakítani, oktatási intézményeken belül, amelyek ezt ingyenesen lehetővé teszik, szemben a jelenlegi gyakorlattal, amelynek során csak nagy összeg befizetése esetén kerülhet ilyen táborba a gyermek. Kerületünkben ráadásul helyileg könnyedén megoldható lenne a fentiek kivitelezése, hiszen ilyen vonatkozásban kitűnő adottságaink vannak. A következő generáció ne elsősorban plázákban és szórakozóhelyeken vagy az utcán szerezzen egy egész életre kiható tapasztalatot.

 Ami most van, az nem oktatáspolitika

Fodor Péter, a MIÉP debreceni országgyűlési képviselőjelöltje (9.oldal)

Ami most van, az nem oktatáspolitika, hanem annak valamiféle rossz utánzata. Ha látná ezt Klebelsberg Kunó, biztosan sírva fakadna. Szent meggyőződésem, hogy ezt a mai helyzetet direkt így alkották meg, hogy a diák mire felnő, ne tudjon semmit az életről és különösképpen a politikáról sem. Vegyük a saját tárgyamat. Azt hangoztatják állandóan, hogy a kompetenciakészséget fejleszteni kell a diákban. Ez szépen hangzik, csak ott a probléma, hogy ezzel nem a tudást növelik. Hiába van egy könyv tele forrással, attól még nem fogja jobban megérteni az adott korszakot, legyen az ókor, középkor, újkor, vagy legújabb kor. A könyvek tele vannak színes képekkel, ábrákkal, ami jó dolog, de ezek nem adnak lexikális tudást a diákoknak.

 Több állami támogatást a kistermelőknek! (10.oldal)

Dr. Pető Lászlóné, a MIÉP szentesi jelöltje: A mezőgazdaságban és az ehhez kapcsolódó feldolgozóiparban lehetne bővíteni a munkalehetőségeket. Ez a térség ugyanis Magyarország zöldségeskertje, melyben szorgalmas emberek élnek. A kisvállalkozók és a kistermelők helyzetét kellene megkönnyíteni. Sok családnak segíthetnénk azzal, ha bevezetésre kerülne a családi adózás. Természetesen nagy segítség lenne, ha megvalósulna a főállású anyaság. Ez a MIÉP-nek az egyik legfontosabb programja és családok helyzetén sokat javítana.

 Nevezzék meg a bűnösöket! (11.oldal)

Kali István, az EMNT Maros megyei elnöke: Március 19-ére az igazság és tolerancia fáklyás menetét szervezzük. A menet stációi ott lesznek, ahol a forradalmi, ellenforradalmi események zajlottak. A kultúrpalota elől indul a menet, s fel fogunk menni a régi RMDSZ-székházhoz, ami most a táblabíróság épülete. Pont azért, mert a volt székháznál történtek a legszörnyűbb atrocitások. A felbőszült csőcselék megtámadta a magyar nemzetiségűeket, majd az RMDSZ székházát fejszékkel, husángokkal kezdte ostromolni. Mintegy 75 fő magyar rekedt az épületben, köztük a híres író, Sütő András is.

 Kultúrkincseink ápolásáért (11.oldal)

A Pécsi Főegyházmegye alapításának tavalyi, ezeréves évfordulója alkalmából több, míves kötet jelent meg a szekszárdi Schöck Gyula gondozásában. Ezekből a pápa könyvtárába is kerültek példányok. Az egyik figyelemreméltó munka a Pécsi Missale (misekönyv) hasonmás kiadása. Erről, s a kiadás körülményeiről Schöck Gyula kiadót kérdezte Medveczky Attila.

 Ízlésrombolók kora (12.oldal)

Filep Sándor, festőművész: Ha minél semmitmondóbb egy alkotás, azt emelik piedesztálra. Botrányos, hogy egy művészeti iskolában olyan feladatokat adnak: fessél rossz, csúnya, gusztustalan képet. Arról nincs szó, hogy jót, vagy szépet alkosson a diák. Ez egy ördögi dolog, s nagyon ravaszul ki van találva. Egy ilyen kérésre, felszólításra megmozdul a hallgató fantáziája. Rombolni pedig mindig könnyebb, mint alkotni. Tehát tudatos rombolásról van szó, aminek megvan a maga filozófiája.

 Szőcs Zoltán: Kísértetjárás Szombathelyen (15.oldal)

A mai magyar társadalom szignifikáns része a kommunizmus neveltje. Tisztelet a kivételnek, de nyugodtan ide sorolhatjuk mindazokat, akik 1940 és 1980 között születtek, vagyis a társadalom meghatározó részét. A Rákosi-féle nyíltan sztalinista korszak úgy 11 évig, a Kádár fémjelezte puha diktatúra talán 33 évig tartott, mindez, az előzményekkel és utórezgésekkel együtt minimum két, de ha nagyon akarom, akár három generáció marxista agymosását, programozott hülyítését jelenti. Ekkora balos múlttal a hátizsákjában, látszólag joggal hiheti azt egy javakorabeli magyar ember, hogy ő aztán tudja, mi a kommunizmus, volt része belőle bőven. Aztán egy részük – nevesen a hárommilliónyi nyugdíjas nem elhanyagolható tömegei – azt is kifejti, hogy a mai baloldalnak már „semmi köze a kádári kommunizmushoz”, az MSZP ugyanis nem kommunista, hanem szociáldemokrata párt, a Gyurcsány és a Bajnai pedig művelt, angolul beszélő, tájékozott világpolgárok, maguk is vállalkozók és a szabadság elkötelezett hívei. (Hab a tortán, hogy Gyurcsány legjobb barátját Tony Blairnek hívják. Hát lehet Blair barátja kommunista?)

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!