vissza a főoldalra

 

 

 2010.07.23. 

Szeptemberre tervezik Azarov moszkvai látogatását

A tervek szerint Mikola Azarov ukrán miniszterelnök szeptemberre tervezett moszkvai látogatása során high-tech iparágakra vonatkozó megállapodások aláírására kerül sor - jelentette be Volodimir Jelcsenko oroszországi ukrán nagykövet.

"A miniszterelnök legutóbbi moszkvai látogatása során meggegyezés született arról, hogy a miniszterelnök soron következő látogatására szeptemberben kerül sor. Ekkora konkrét megállapodásokat fognak kidolgozni a légiközlekedésre, hajógyártásra, űrkutatásra és nukleáris energiára vonatkozóan, melyeknek egy részét, vagy teljes egészét alá fogják írni" - mondta Jelcsenko.

 A nagykövet megjegyezte, hogy Azarov utazásának pontos dátumát egyelőre még nem határozták meg, de nagy valószínűség szerint szeptember elején kerül rá sor - adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál.

 Korábban Azarov konstatálta, hogy jelenleg Ukrajna és Oroszország között nincs nézeteltérés a kétoldalú együttműködés fejlesztésére vonatkozóan. Azarov megjegyezte, hogy vannak ágazatok, ahol lassabb, de van, ahol gyorsabb tempóban fejlődik az együttműködés.

 Volodimir Jelcsenko oroszországi ukrán nagykövet a tegnapi nap folyamán Moszkvába utazott abból a célból, hogy az orosz külügyminisztériumnak átnyújtsa az Ukrajna és Oroszország közötti stratégiai partnerségről szóló nyilatkozat tervezetét.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)