vissza a főoldalra

 

 

 2010.07.30. 

A hazudós Paprika Jancsi csúzlizdája c. bábkomédia utolsó előadása

Két vékonydongájú bohóc erőművészt játszik. Felemelik a nemzetiszínre festett papundekli súlyzót, vicsorítanak, döngetik a mellüket. A gyenge előadás is előadás, páran tapsikolnak, hurrá, ezek pont olyanok, mint a pankrátorok Amerikában, csak kisebbek, göthösebbek, buzisabbak. Mindegy, de a mieink, az egyik Gyöngyösről az Ördög szerepében, a másik meg a tizenegyből és este biztosan benne lesznek a híradóban, vagy ha ott nem, akkor a Népszabadságban.

Utazzunk panorámabusszal tüntetni, mondjuk, hogy zsidók, meg szebb jövőt és csukjuk be a szemünket, jó szorosan, nehogy észrevegyük, hogy feltűnően sok itt az elvtárs, meg a volt BM-es, meg a pornós, ja, meg a pénz. Igaz, nem nekünk.

Akik azért jöttek a Jobbikba, hogy karriert csináljanak, azok nagyon rossz helyre tévedtek – mondta összeszűkült torokkal a szurtosképű gyöngyösi eladó. Pardon, termékmenedzser. Bizony én országgyűlési képviselő vagyok, ti meg ne akarjatok itt karriert csinálni, mert azt mi csináljuk. A végén még agresszív leszek. Vöröslik a pofazacskó, izzad a tenyér brrrrrrr, óriás vagyok, erős vagyok, nem egy nyikhaj, mint mondják. Gyér taps.

De már lebben a függöny, a takarásból karikásostorral a kézben maga Paprika Emőke ordít: kifelé kufárok. Szoktak ilyet mondani, pontosan most nem tudnám megmondani hol, de már hallottam – magyarázza Paprika a marketingfogás lényegét Dórának, aki bikiniben jól mutat.

Szegedi szerint ez erős, mert kínai pólóra turulmadarat szitanyomni az még nem kufárkodás, sőt az ő polóboltjuk a Szabó Gáborral az egy rendes turulbolt, ahol még Angyalos címeres hűtőmágnes és sörnyitó is kapható egyben, mindössze 690 forintért. Kufárok kifele! Csak előbb vegyetek egy Imre király pajzsos csuklószorítót, szintén 690 forintért. Megéri. A Hiszekegyes bólogatós kutyát már megrendeltük, csak még nem érkezett meg. Még csak a törvényjavaslatot írta meg a Gaudi. De azzal is késett, mert megint Krisztázik.

Dörög az ég, Kovács Béla hangja zeng sztereóban egyszerre Brüsszel és Moszkva irányából. Egy vasat se kaptok többet ripacsok, szétszéledt a közönség. Mi lesz velünk?

Függöny.

 

czyba