vissza a főoldalra

 

 

 2010.05.14. 

Egyeztettek a horvátországi magyar kultúregyesületek képviselői

Művelődési kerekasztal-megbeszélést szervezett a HMDK művelődési bizottsága április 28-án (szerdán) Kopácson, amelyen jelen voltak a szervezet keretein belül működő kultúregyesületek képviselői, a különböző művelődési tevékenységek hordozói, a tánccsoportok és a kórusok vezetői.

Ezekre az évente egy-két alkalommal tartott összejövetelekre azért van szükség, hogy  egy összefogott, jól átlátható éves program birtokában az eddigieknél is színvonalasabbak legyenek a HMDK művelődési rendezvényei, illetve hogy elkerülhetővé váljék a programok ütközése, azonos időpontokban történő lebonyolítása.

Az ülés célja az volt, hogy a résztvevők összehangolják az előttünk álló időszak kulturális eseményeit, beszámoljanak egymásnak tevékenységükről.

- Ezen a művelődési kerekasztal-megbeszélésen elkészítettük az éves programtervet. Persze ennek ellenére is előfordulhat, hogy módosul egy-két program időpontja. Idén is sok rendezvényünk lesz, különösen a június lesz "sűrű", amikor is minden hétre jut egy rendezvény - nyilatkozta Kriják Krisztina, a HMDK-s kultúrprogramok koordinátora.

A résztvevők arról is megállapodtak, hogy nemcsak a programokat, hanem a különböző pályázatokat is összehangolják: mivel kis összegekről van szó, egy-egy alkalommal úgynevezett központi pályázatot nyújtanak be, amely minden alkalommal más-más egyesületet juttat támogatáshoz. Az egyesületek képviselőin kívül az összejövetelen jelen volt Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke is.

 

(Forrás: hmdk.hr)