vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.07. 

Csurka István: Sztálinnak is becsületére válna!

Az elmúlt 8 év arra késztette Csurka Istvánt, hogy újragondolja pártja, a MIÉP helyét a magyar politikában. A pártelnök úgy érzi, segíteniük kell a Fidesznek, mert az ország bajait csak egy erős jobbközép kormány tudja orvosolni. A pártelnök a legnagyobb veszélynek a Jobbik megerősödését látja.

 – Változott az évek folyamán a viszonya az aktuálpolitikához?

 – Már nem tud heves érzelmeket kiváltani belőlem a napi politika. Mindennapossá vált a hülyeség, az aljasság, a képtelenség a minden­napokban.

 – Mégsem kíván kiszállni a politikából.

 – Természetesen, hiszen továbbra is képviselni szeretnénk a nemzeti érdekeket. Az MSZP, az SZ, a Jobbik, a Lehet Más a Politika – kimondva vagy kimondatlanul – a változás ellen dolgozik.

 – Milyen a viszonyuk a Jobbikkal?

 – Ők igazi veszélyt jelentenek. A Jobbik az MSZP és az SZ csodafegyvere. Egy többféle titkos­szolgálat által támogatott, teljesen erkölcstelen társaság. A Jobbik elődjével 2006-ban szerencsétlen szövetséget kötöttünk, és akkor is meggyőződhettünk, hogy mennyire szavahihetetlenek. De az a párt, az az összetétel, az a vezetés Morvai Krisztinához és Vona Gáborhoz mérten egy üdítő cserkészcsapat volt. A mostani Jobbik nem fedi fel a kártyáit, tele van bolsevikkal, felelőtlenséggel és hazugsággal. Az elmúlt nyolc évben az MSZP lelepleződött, mert elárulta a parasztságot, a munkásokat, a nyugdíjasokat, mindenkitől csak elvett. A baloldali jelszavakkal tehát semmiképpen nem tudja megközelíteni a volt választóit, ezért kitalálta, hogy szélsőjobbról kerüli meg a Fideszt, és létrehoz egy olyan pártot, amit ők irányítanak. A hatalomért minden eszmét a sutba dobnak. Ez Sztálinnak is a becsületére válna!

 

(Forrás: Helyi Téma)