vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.10. 

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 10. száma!

A MIÉP MÁRCIUS 15-ÉN, 15 ÓRAKOR ÜNNEPEL A HŐSÖK TERÉN!

Csurka István: A nép, a hatalom és a szabadság (2.oldal)

A MIÉP tehát helyesen határozta meg önmagát és feladatát, amikor meglátva a Fideszben a hatalomváltási lehetőséget, mellé állt a harmadikutas radikalizmusával és önállóságát nem feladva, vele küzd a kétharmados többség eléréséért és a maga parlamentbe jutásáért. Helyes az a törekvés is, amellyel leleplezzük a balliberális oldal trójai falovát, az új proletárpártot, a Jobbikot és ezt a küzdelmet kitartóan folytatjuk. Mert ez azért még nem dőlt el. Sok még a becsapott ember és még több a még becsapható, sok a szemellenzős, a fuldokló és sok az önkéntes vakságban szenvedő –proletár. 2010 Március Idusán szeretettel várjuk magabízó, magához térő népünket a Hősök terén!

 A közöny a legnagyobb ellenfelünk

Duray Miklóst, az MKP stratégiai alelnökét Medveczky Attila kérdezi (5.oldal)

Nem a többi politikai párt, hanem a közöny a legnagyobb ellenfele a Magyar Koalíció Pártjának. A felvidéki magyarság egy része apatikussá vált a politika iránt. Ennek oka az a politikai légkör, ami Szlovákiában uralkodik, s az is, hogy amíg az MKP kormányban volt, s a partnerek fékező hatása miatt nem igazán tudott sikereket elérni. A magyarok nálunk nem nagyon hisznek abban, hogy tudnak saját helyzetükön változtatni. Ezért is fontos: Magyarországon biztos kormányváltás lesz a választások után, hiszen az elmúlt 8 év magyarországi történései negatív hatással voltak a felvidéki magyarság hangulatára. Ha a magyarországi választások „jól sikerülnek”, akkor a felvidéki magyarok jobban elhiszik az MKP-nak, hogy gazdaságilag jobb helyzetbe fognak kerülni a határon átnyúló kapcsolatok kiaknázása esetén.

 Kiállítás és koncert a Kesztyűgyárban (5.oldal) (Medveczky Attila tudósítása)

2010. március 8-án ünnepélyes keretek közt nyílt meg a józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házban három cigány naiv festőművész kiállítása. A rendezvény megteremtője, házigazdája Raduly József, a Művészeti- Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány elnöke és a Józsefvárosi Kulturális és Sportközpont kisebbségi és kulturális kapcsolatok igazgatója volt. A rendezvény első fél órájában a Józsefvárosi Cigányzenekar koncertjét hallhatták az érdeklődők.

 A hatalmat nem becsülte, a nőket viszont nagyon

Tersánszky Józsi Jenő: Viszontlátásra, drága...c. művét Győri Béla mutatja be (7.oldal)

A Nyugat közölte Tersánszky írásait, kisregényeit, és folyamatosan Kakukk Marci történeteit. Termékeny író volt, sok könyvének hangulata, atmoszférája mindörökre bennünk maradt. A Legenda a nyúlpaprikásról, az Egy kézikocsi története, meg az ifjúsági regénye, a Misi mókus kalandjai. Azt mondják Tersánszkyról, hogy igazán jó író nem írt még annyi felületes, gyenge, összecsapott művet, mint ő. Folyton pénzre volt szüksége, és írta, ami éppen eszébe jutott, remekműveket és hevenyészett műveket vegyesen. De aki nagyon jól ismeri, az azt is tudja, hogy legelhibázottabb írásai is tele vannak remekműbe illő részletekkel. Hatalmas szíve és lelke volt Tersánszkynak. Sosem beszélt arról, hogy a tanácsköztársaság bukása után segített a bukott kommunistáknak, a II. világháború idején meg a zsidóknak. Noha önmaga nem volt sem zsidó sem kommunista.

 A MIÉP stratégiai párt

Dr. Nagykáldi Attila, a MIÉP zuglói jelöltje (Kovács Attila interjúja) (9.oldal)

Miért is kérem, hogy szavazataikkal is tiszteljenek meg? A MIÉP ugyanis igazi stratégiai párt, vagyis azt a kidolgozott eszmerendszert vallja magáénak, mely egyedüli kiutat jelöl meg a jelenlegi természetellenes helyzetből, amibe hazánkat sodorták. Ez a stratégiai párt, mely egyedül írt a zászlajára valóban radikális szempontokat.

 Családi adózást!

Kelemen Márta, a MIÉP gyöngyösi képviselőjelöltje (9.oldal)

Gyöngyösön és környékén a legkiválóbb borokat készítik. Az EU-hoz történt csatlakozás után azonban a szőlőterületek aránya drasztikusan csökkent. Sok elkeseredett gazda vagy eladta szőlőskertjét, vagy kivágta a tőkéket. Akik még a szőlészetből élnek, keservesen küzdenek a nyomott felvásárlási árak ellen. A gyöngyösi minőségi nedű pedig vetekszik bármelyik uniós ország olcsón behozott borával. Van olyan szőlősgazda ismerősöm, aki évtizedek óta családjával együtt csak abból élt, hogy egyre több szőlőterületet vásárolt, a szőlő egy részét eladta, a többiből bort készített. Ma, 2010-ben már gépei sincsenek, területei nagyobb részét értékesítette, hogy családját, unokáit ne lássa nélkülözni. Lelkileg belebetegedett és sajnos ez nem egyedi eset.

 Országos, nemzetmentő programra van szükség

Sipos Zoltán, a MIÉP monori országgyűlési képviselőjelöltje (Kovács Attila interjúja) (10.oldal)

Egyrészt meg sem lehet mondani, hány környékbeli kisvállalkozó ment tönkre, vagy fog rövid időn belül tönkremenni a sok pláza miatt. Erre vonatkozóan még csak becslésre sem vállalkozhatunk, hiszen a bevásárlóközpontok potenciális vásárlói nemcsak Monorról kerülhetnek ki. Tehát az itt megnyílt bevásárlóközpontok közvetve hátrányosan érintik a kistérség más településein működő kisboltokat is.

 Talán még nem késő kezünkbe venni sorsunkat

Kántor József, a MIÉP miskolci országgyűlési képviselőjelöltje (Kovács Attila interjúja) (11.oldal)

A multinacionális cégek megadóztatása elengedhetetlenné vált immár, a további működésükhöz pedig feltételül szabnám, hogy polcaikon túlnyomó részben a magyar termékek legyenek megtalálhatók, és a nyereségüket Magyarországon belül forgassák vissza. Ehhez kapcsolódóan meg kell akadályozni a magyar termőföld eladását és támogatást kell nyújtani az elhanyagolt, jelenleg művelés alatt nem álló földterületek mezőgazdasági munkáinak beindításához!

 A baloldal szítja az ellentéteket (Medveczky Attila interjúja) (11.oldal)

A Hetek c. lapban jelent meg egy összefoglaló írás egy bizonyos Makki Marie-Rose tollából, a címe: Ki felelős a nyomorért. Az írásban Solt Ágnes szociológus tanulmányát elemzik, s kimondják: a romák súlyos helyzetéért nemcsak a többségi társadalom előítéletes viselkedése a felelős, hanem az érintettek magatartása is. Mi erről a véleménye Raduly Józsefnek, a Művészeti- Oktatási- Kulturális Közéleti Alapítvány elnökének?

– Furcsállom, hogy a kormányt kihagyták a felsorolásból…Az előítéletességet a szocialista-szabaddemokrata kormányoknak „köszönhetjük”. A balliberálisok nyolc éven keresztül – a kezükben tartott médiumok segítségével – a cigányokat kolduló emberként mutatták be, s direkt ebben a helyzetben tartották. Azt mutatják a többségi társadalomnak, hogy a cigány örökké koldul, túltámogatott, parazita, munkanélküli. Viszont nem tesz semmit a kormány annak az érdekében, hogy a cigányok munkához jussanak. Szociológiai nyelven szólva, a bűnbakképzési mechanizmus klasszikus példájával él.

 A tomboló tehetségtelenség világa

Juhász Zoltán színművésszel Medveczky Attila beszélget (12.oldal)

A jelenkor magyar színházát két fő irányzat uralja. Az egyik: menjünk az olcsó, a talmi felé, s a lényeg, hogy eladható legyen a produkció, így a média világában is megjelenhetünk. A másik: a színház – annál is inkább, mert ma már a kereskedelmi tévék a blőd, semmitmondó műsorokat ontják – aminek a hagyományos értékrenden kéne állnia a defektes, megcsúfított, kifordított darabok játszóhelye lett. Semmi köze nincs így a mai színháznak a klasszikus színi világhoz. Természetesen a kísérleti daraboknak, a „lila ködös” produkcióknak is helyt kell adni. De ez a hely ne egy állami, vagy önkormányzati fenntartású színház nagyszínpadja legyen.

 Szőcs Zoltán: Régi húrok pendülése (15.oldal)

Ami ma az Európai Unió kis és nagy tagállamai között történik, gyakorlatilag alig burkolt gyarmatosítás, piacosítás, jól látható, érzékelhető nemzeti önzés, gazdasági nyomulás, a másik kifosztása és ellehetetlenítése. Pedig az EU eszméje valójában nagyon szép – (nem véletlenül nyúlik vissza a XVI. századig, IV. Henrikig) –, a probléma abból ered, hogy a közös európai lét eszméjéből eddig csak egyet, az eurót, vagyis a közös pénzt sikerült megvalósítani, és ez jól-rosszul működik is. A többi relációban viszont (politikai, kereskedelmi, műveltségi, katonai, ipari, mezőgazdasági, oktatási, tudományos stb.) még csak részlegesen sem sikerült megtalálni a mindenki számára elfogadható és üdvös közös nevezőt.

 Védjen meg a Novák Előd! (19.oldal)

A Magyarországon szocializálódott emberben a notórius feljelentőről kialakult kép így foglalható össze: lelkileg torzult figura. Sérült, kisebbségi komplexussal terhelt, gonosz ember. Mindez a futótűzként terjedő, bár nem túl izgalmas hír kapcsán jutott eszembe, miszerint Vona Gábor megcsalja a feleségét. A hírt alátámasztandó egy kép is megjelent, ahol a csak per Zazaként emlegetett eladóból, pártelnökké avanzsált srác ölelget egy meglehetősen csinos lányt. A leányt állítólag Pogácsás Mariannak hívják és a Jobbik képviselőjelöltje. Ő jelent meg Zaza újságja címlapján, ahogy talán az elnöki szerelemtől átszellemült tekintetét az égre emeli. Vona eddigi tevékenységét figyelembe véve a szerelmes ölelgetés tulajdonképpen javít a róla alkotott képen. Legalább nem buzi. Persze az egész ügynek lehet, éppen ez volt a célja. Zazáról korábban ugyanis azt terjesztették, hogy nemisége kissé eltévedt. Lényegében mindegy is. Ennél sokkal érdekesebb Novák Előd reakciója. Az eleinte nem túl nagy nyilvánosságot kapott ügyet, egy cáfolatnak megjelentetett, valójában kizárólag a figyelem felhívására alkalmas közleménnyel tupírozta fel. A Jobbik honlapján közölte a nagyérdeművel, hogy Vona nem buzi, nem zsidó, majd nem bírt kényszerével, és kiélte Csurka-paranoiáját, végül megfenyegetett mindenkit, hogy már megint feljelent, ha akár csak linkkel közreműködik a „grafikailag is könnyen hamisítható rágalmak híresztelésében” (sic!). A kép, amit most kizárólag Novák kedvéért megjelentetünk, nyilvánvalóan eredeti. Mellé rakjuk a kis vamzer egykori lelki társa, Völgyi Jánosné 1947-ből származó feljelentését. Az őfajtájuk ilyen szép beadványokat tud írni. Szedd magad össze Elődke és írjál szépen!

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!