vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.19. 

A pofádat befogod

Czeglédi Ágnes, a Jobbik Gyöngyösi szervezetének alelnöke leleplezte az egész hazugságra épült Jobbikos társaságot. Czeglédi korábban elmondása szerint MIÉP szavazó és szimpatizáns volt. A MIÉP szétverése után került a Jobbik közelébe, mert elhitették vele – részben azok, akik a MIÉP-et szétverték –, hogy ez bizony egy talpig becsületes, alulról építkező párt. Czeglédit derült égből villámcsapásként érte Faragó Tamás, Vona Gábor kampányfőnökeként való megjelenése. Faragó játéktermeket, kaszinókat üzemeltet, ezért Czeglédi szerint alvilági kapcsolatai vannak. Amikor ezt Sneider Tamásnak, a Jobbik megyei elnökének elmondta, Sneider (képen) a Czeglédi által készített hangfelvétel tanúsága alapján kijelentette: a maffiózókkal is jóban kell lenni.

Ezt a kijelentését a Jobbik vezetősége azonnal megpróbálta megmagyarázni. Sneider nem azt mondta, hogy a maffiózokkal is jóban kell lenni, hanem, hogy Faragónak kell a maffiózókkal jóban lennie. Ez a magyarázat persze némileg öngól, mivel ezek szerint a Jobbik, a legtisztább erő vezetőségének teljesen elfogadható egy olyan személy, akinek „Maffiózókkal jóban kell lennie”. A hangfelvételen Sneider utal egy levélre, melyet minden Jobbik vezető megkapott. A levélben az áll, hogy aki nem ért egyet a képviselőjelöltek személyével, az a Jobbikból törlendő tag. Erre alapozva Sneider kijelenti, hogy egy decemberi körlevélben már felhívta a helyi elnökök figyelmét arra, hogy ettől kezdve „szájzár” van. Miután Czeglédi megemlíti, hogy ő nem ilyen pártba lépett be annak idején, kiderül, hogy Sneider korábban már felajánlott bizonyos juttatásokat, ha úgy megbékélne a városi vezető. A ha juttatásra van szükséged, legyél alelnök tartalmú mondatot Czeglédi visszautasítja, miután Sneider magyarázkodásba kezd, hogy ő nem úgy értette, de az alelnökökből lesznek a megyei képviselők és az már juttatásokkal jár. Ő is erre tette fel a vagyonát. Késöbb Sneider közli, hogy Laczik Attila gyöngyösi elnöknek –, ha az felhívja korábban – azt mondta volna, hogy „az országos vezetőség, az elnökség elfogadta ezt a jelöltet, akkor ha te ezt támadni fogod, ki leszel rúgva.” Továbbá „az alelnököket ... én jelölöm meg (őket) és el van rendezve”.

A botrányos leleplező felvétel hallatán elgondolkodtató, hogy hány tisztességes embert csap be a Jobbikot üzemeltető banda. Gyerünk fiúk, tényleg lesz ebből még 20 év, fejenként.

 

M.F.