vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.29. 

Balóné a szocik szakértője volt – 1 milliót kapott érte

A Medgyessy-kormány 2003-ban a Fidesz parlamenti kérdésére hozta nyilvánosságra, hogy közel egymillió forintért szerződött Morvai Krisztinával. A Jobbik mostani államfőjelöltje akkoriban az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól kapott megbízást, hogy külsős szakértőjeként dolgozott a családon belüli erőszak elleni kampányban.

Kormányzati felkérésre vállalt közreműködést Lévai Katalin kormányhivatalánál, majd minisztériumánál Morvai Krisztina. Egy dokumentum szerint a Fidesz intézett írásbeli kérdést Lévai Katalinhoz, hogy ismertesse, milyen külsős szakértői és tanácsadó cégekkel szerződött 2003-ban. A miniszteri válaszból kiderült, hogy négy szakértő és cég kapott megbízást a „krízisközpontok kialakításához kapcsolódó szakértői tevékenységre”. A megbízottak között volt Morvai Krisztina is 960 ezer forintos szerződéssel.

Lévai Katalin Morvai Krisztinával már a Horn-kormány idején is együtt dolgozott, ezért a régi munkakapcsolatra, és Morvai szakmai múltjára tekintettel 2003-ban is felkérte, segítse a családon belüli erőszakkal kapcsolatos központi kampányt. Lévai szerint a megbízás arra vonatkozott, hogy Morvai az ország több pontján megtartott kampányeseményen dramatizált előadásban dolgozza fel a témát. A volt miniszter szerint Morvai nagy érdemeket szerzett abban, hogy ez a nehezen tetten érhető erőszakfajta Magyarországon is bekerült a köztudatba. Egy biztos, Baló és felesége nem balhézik otthon politikai nézetek miatt, csak röhögnek a buta keresztény tömegen, nem beszélve azon is, hogy még egy református püpsököt is be tudtak palizni.

 

M.M.L.