vissza a főoldalra

 

 

 2010.03.31. 

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 13. száma!

Csurka István: Átstartolás (2.oldal)

Lázár János és néhány bizottsági párttársa kivételével az átstartolást vizsgálók körében többségben voltak Izrael fiai, vagy azok, akik félnek, és ezért az egész számonkérés csak nevetséges lehetett. Nyilvánosan megbeszéltek valamit, amiről tudták, hogy nem vezet lényegi eredményre. Ha Izrael a berepüléssel belepiszkált a választási szoftverbe, akkor az úgy is marad, ha elektronikai rendszereket manipulált, azok hatni fognak, ha időzített bombákat állított be, azok robbanni fognak. Az ülés legnagyobb sztárja természetesen Morvai Krisztina volt, aki büntető feljelentéssel fenyegette meg a felelősöket, holott lehet, hogy az egyedüli volt, aki a tábornok urak fölött is tud valamit az átstartolás rendeltetéséről. Szavaiból őszinte felháborodás csendült ki. Hazaárulásról beszélt. Szívhez szóló volt és nagyon felkészült. Ezen a szellemidézésen ő volt az átstartoltak királynője. A Barikád, saját pártjának internetes honlapja teljes terjedelmében közvetítette felszólalását. Az átstartolt nő csúcsra járatta magát. Beleágálta a képernyőkbe, hogy ő az egyetlen, aki szembe mer nézni az izraeli agresszióval és feljelenti a – magyarokat, vagy a magyar zsidókat. Egyidejűleg a Jobbik sajtója, amelyet külön fejezetben tárgyalok, elkezdte piszkálni az Izraelből érkező kettős állampolgár szavazók kérdését. Nem lehet tudni, hány ilyen szavazó érkezik, különgépeken és közvetlenül Izraelből és máshonnan, más módon. Egy azonban bizonyos: a katonai felderítőgép személyzete és az izraeli katonai hírszerzés, a kormány és a Moszad tudja. Valamint azt is tudja, hogy ezek a szavazatok hova fognak esni. Akár leadják őket ideutazással, akár csak beszámítják. Most az van szétkürtölve, hogy az izraeli szavazók hagyományosan balra szavaznak. Ez így nem igaz. A zsidó szavazók oda szavaznak, ahová köll. Az ügy kirobbantása és tárgyalása és Morvai Krisztina hangoskodása, a büntetőfeljelenés meglobogtatása felkelti az alapos gyanút, hogy ezek a kettős állampolgári szavazatok éppenséggel az új proletárpártra, a Jobbikra is eshetnek. Most áldozatnak tüntetik fel a Jobbikot, hogy haszonélvezőt csináljanak belőle. Nem zárható ki, hogy ezek a gépek 200-250 ezer szavazatot már átstartoltak és az már be van ütve. Mert hát, emlékezzünk csak 2006. október 23-ára és a körötte képzett legendára, és benne Morvai Krisztina szerepére, amely sohasem nélkülözhette a valóság elemeit. A hősnő már akkor is az egyetlen volt. Az egyedüli jogvédő. Ott állt a forgatagban valahol a Filmmúzeum sarkán, nem messzire a magyar rendőrök között menetelő izraeli katonáktól. Fogta két Baló Györgytől származó és a Lauder Javne zsidó iskolába járó gyermeke kezét, és ugyanezzel a megrendüléssel, amellyel most felháborodásának adott hangot – átstartolta magát.

 Krisztus feltámadása – ha használhatjuk az evolúció elméletének a nyelvezetét – a legnagyobb mutáció, a legdöntőbb ugrás egy teljesen új dimenzió felé, amely az élet és annak fejlődése hosszú történelmében valaha is történt: ugrás egy teljesen új rendbe – idézem XVI. Benedek pápát. A keresztény ember számára húsvét az egyházi év középpontja. Krisztus feltámadása ünnep, a szó legvalódibb értelmében. Mégis, az ünnep nem felhőtlen a katolikus egyházat ért támadások, vádaskodások miatt. Erről, a böjt lényegéről és húsvét misztériumáról Reisz Pál ferences atyával, a szombathelyi Assisi Szent Ferenc Kollégium igazgatójával beszélget Medveczky Attila. 9.oldal

– Általánosságban a médiának eddig sem volt „kedvence” a katolikus egyház. Azt veszem észre – s javítson ki, ha rosszul látom –, hogy mióta XVI. Benedek a pápa, a támadások nagyon felerősödtek.

– Való igaz, hogy megszaporodtak az egyház és a Szentatya elleni támadások XVI. Benedek pápa uralkodása óta. Ha megnézzük, hogy milyen erők állnak a támadások mögött, akkor megnyugodhatunk: a pápa úr teszi azt, ami a feladata, és valamit nagyon jól csinál, ha ennyire nekimentek. Jézus Krisztus földi élete során ki volt téve ellenséges támadásoknak. Az egyház, Krisztus titokzatos teste részesedik alapítójának sorsában.

– A pedofília és a gyerekek verése a két leggyakoribb vádpont. S harsogják a hírt a szélsőliberális médiumok: egyre kevesebben bíznak az egyházban.

–A kettőt –a pedofíliát és a verést –válasszuk szét. A pedofíliával kapcsolatban vannak statisztikák az érintett régiókban. Eszerint a családok 30%-ban érdekeltek. A pedagógusok 5%-ban, a papok 1%-ban. Mondhatnánk, hogy a papok statisztikája viszonylag kedvező. De nem így van: A papoktól mindenki a maximumot várja minden tekintetben. Tehát ha csak egy visszaélés is előfordult, annak tragikus visszhangja van, méltán. Ilyen értelemben mi, papok még büszkék is lehetünk arra, hogy a világ önkéntelenül is elismeri azt a többletet, amelyet létünknél fogva hordozunk, hiszen a társadalom a legkeményebb, a legszigorúbb elvárásokat rajtunk kéri számon. Ezt a tekintélyt nem szabad eljátszanunk. Az Úr Jézus szavai azonban egyértelműek: „Lehetetlen, hogy botrányok elő ne forduljanak. De jaj annak, aki okozza őket. Jobb volna neki, ha malomkövet kötnének nyakára, és a tengerbe vetnék, mint hogy e kicsik közül egyet is megbotránkoztasson.” (Lk 17, 1-2) Éppen ezért az egyház súlyosan elítéli a pedofília minden formáját, különösen azt, amelyet esetleg papjai követtek el. Lényegesen más a gyermekek verésének kérdése. E tekintetben egy-két évtizeddel ezelőtt is más felfogás uralkodott a pedagógiában, mint most.

 Dr. Kovács László, képviselőjelölt, a MIÉP általános elnökhelyettese: (10.oldal)

Szó sincs arról, hogy a Jobbik egy „megfiatalodott” MIÉP volna, arról pedig végképp nincs szó, hogy a MIÉP és a Jobbik ugyanazt jelentené, hiszen több tekintetben is alapvető különbség van a két párt között. Vegyük először is a programot. Amíg a MIÉP Csurka István szellemi alapvetéseinek révén egy átgondolt, valódi alapokon nyugvó, keresztény- nemzeti eszmeiséget képvisel, addig a Jobbik esetében szó sincs önálló programalkotásról. Ők kizárólag a MIÉP által már másfél évtizede lefektetett, nemzetmentő program alaptéziseit vették át és hangoztatják sajátjukként, talán mondanom sem kell, hogy minden esetben a forrás megjelölése nélkül. Ha a társadalmi hátteret, az értelmiségi holdudvart nézzük, akkor is az tűnik szembe, hogy amíg a MIÉP mögött – de a Mártélyon tavaly alakult Magyar Megmaradás Közössége mögött is – komoly szellemi háttér állt és áll, addig a Jobbik ezzel nem rendelkezik.

 Hiller tartozásai (11.oldal)

L. Simon Lászlót, az Írószövetség titkárát, Medveczky Attila kérdezi.

A kormányzat és a minisztérium jogfolytonos. Emlékezzünk rá: Oszkó Péter azt mondta, hogy a hiánycélt nem tervezte alul a kormány az idei költségvetésben. Pedig látszik: azért tervezték alul a várható hiányt, hogy ezzel rögtön ellehetetlenítsék a következő kormány tevékenységét, pedig minden felelősen gondolkodó gazdasági szakember tudja, ez az költségvetés tarthatatlan lesz, módosításra szorul. A kormányzat a kötelezettségek eltolásával, a számlák ki nem fizetésével, a saját maguk által elfogadott költségvetési törvény be nem tartásával a következő kabinet működését nehezíti meg. Ráadásul olyan belső kötelezettségeket vállaltak fel, melyek elviszik a kormányváltás utáni időszakban befolyó állami bevételek jelentős részét is.

 Kachstädter Péterrel, a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltjével beszélget Kovács Attila (11.oldal)

Le kell számolni azzal az illúzióval, hogy mások oldják meg a problémáinkat, gazdaságilag kisegítenek minket. A konvergencia-kritériumok makacs direktívák. Új lendület csak belső meggyőződésből, nemzeti tartásból születhet. Nem hiszem, hogy ne lehetne tárgyalni az adósság elengedésének, átütemezésének kérdésében.

 Művészinterjú Vavrinecz Andrással, a Bekecs együttes prímásával (12.oldal)

Azt gondoltam, ha szórakozni akarunk, akkor azt olyan zenére tegyük, ami a sajátunk. Legyen a néptánc, a népzene része életünknek. Ezt sokan mások is így gondolták és ez lehet az egyik oka a táncházak gyors elterjedésének. A másik fő oka a széki zene és tánc sajátos régiessége, ódon hangzása, a tánczene díszítettsége, a tánc egyszerűsége lehet. A médiumok is hamar felfedezték a táncházakat. A táncházak gyors elterjedését akadályozta, hogy kevés zenekar volt. Ezen segített az első kísérleti táncházzenész- és táncházvezetőképző tanfolyam, amelyet 1978-ban mi is sikerrel elvégeztünk

 A fényben járó király – A kún kérdésről és a sidó állapotrúl c. kötetet Győri Béla ismerteti (14.oldal)

A legszebb kun nyelvi emlékek közé tartozik a kun Miatyánk, a kun katolicizmus ékköve. A könyvben még olvashatunk a magyar királyok és Róma kapcsolatáról. A szerzők példákat hoznak rá, hogy Róma a magyar királyok tevékenységét itt-ott rossz néven vette. Például azért, mert a magyar királyi családokba kun nők is bekerültek. Éppen ezért László király szentté avatását hátráltatták Rómában. Ez persze mesebeszéd, mert László királyt rendkívül gyorsan a szentek táborába iktatta Róma. Azt is példának hozzák fel, hogy IV. Béla lányát, Margitot csak a XX. században avatták szentté. Na és? Jean D’Arcot mikor? Pedig az tudvalevően nem magyar volt, hanem francia. Őt is a XX. században emelték oltárra. Szóval az az igazság, hogy ebben a korszakban Magyarországon sok idegen szívű és idegen lelkű püspök ténykedett. Na, ők valóban nem szerették a magyarokat. Diktátorként viselkedtek. De hol van már a tavalyi hó? Egyetlen bizonyítékunk van a lényegre: a világon nem volt még egy olyan uralkodócsalád, amelyik annyi szentet adott volna, mint amennyit az Árpád-ház adott a világnak.

 Szőcs Zoltán: Húsvétosok és húsvéttalanok (15.oldal)

Kálvinista létemre mélységesen felháborít az az immár leplezetlenné szélesült, interkontinentálissá tágult szabályos összeesküvés, ami XVI. Benedek pápa, s általa az egész katolicizmus ellen folyik. A német pápa – e származás már egymagában borzongató kihívás számukra – nem tud olyat csinálni, hogy abból ne legyen botrány, „tekintélyes nemzetközi sajtóorgánumok” hangos szörnyülködése által generált skandalum: Izrael – és vele a fél világ – tiltakozik, amiért a „fasiszta” XII. Piust kanonizálni merték a katolikusok. Izrael – és vele a fél világ – tiltakozik, amiért a „szélsőséges”, azaz holokauszt- szkeptikus, lefebvre-ista Williamson püspököt fogadták a Vatikánban, anélkül, hogy a Nobel-békedíjas, kiváló Elle Wiesel tanácsát megfogadták volna e veszélyes főpap azonnali kitagadásáról!

 Agárdi László: Az egér világnézete (18.oldal)

Nagy kérdés, hogy mi lett volna például Balczó Zoltánból vagy Rozgonyi Ernőből Csurka István léte nélkül. Ezeknek a Brutusoknak szánták feladatul a nagy Caesar politikai megsemmisítését, szerencsére nem jártak sikerrel. Az árulást, tehát mint a kitűnő Shakespeare- drámában is a pénzért, haszonszerzésért, a kapcsolati tőkéért, a hatalomért tették meg, méghozzá lelkiismeret- furdalás nélkül. Mint ahogy teszi azt a hiperaktív, kisdobolós Novák Előd, vagy az egyébként rendkívül jó képességű, de önmagából teljesen kifordult református lelkész, ifj. Hegedűs Loránt. Őket tehát a Fidesz nagyarányú győzelme ellen, és a MIÉP eltüntetésére hatalmazta fel a vesztes liberális oligarchia. Lefizetett besúgókkal, provokátorokkal, mint ahogy az történt 2006. október 23-án a TV-Székháznál vagy a Deák téren. A félelemre épülő társadalomban mindenki fél, de a hazaárulás ilyen formája főbenjáró bűn! Azokat szolgálják fillérekért, karrierért, akiknek az a hitvallásuk, hogy ami a tied az az enyém, ami az enyém, ahhoz semmi közöd.

 Duray Miklós: A magát jobboldali pártnak nevező alakulat, a Jobbik támadja a legélesebben az esélyes jobboldali pártot, ugyanakkor mélyen hallgat az MSZP dolgairól. Ez önmagában véve súlyos ellentmondás, teljesen logikátlan. És az az útszéli mód, amelyet alkalmaznak, nem elfogadható, s nem mentség, hogy a Fidesz is több esetben jogos kritikával illette a Jobbikot. Megtörténik a választás, tegyük fel bekerülnek, a Jobbiknak vajon ki lesz a partnere? A Fidesz nem. Akkor bizonyára az MSZP társa és eszköze lesz, amelyik nemhogy nem jobboldali, hanem szélsőségesen tőkepárti. (19.oldal)

 Makovecz Imre: Nem kell sokat beszélni a Jobbikról, de azt el kell mondani, mert nyilvánvaló, hogy külső hatalmi erők építették fel Magyarországon, és ők is irányítják. Önmagukat jobboldali pártnak minősítik. De ez nem számít. Értéktelenek. Ha ők jobboldaliak, akkor én baloldali vagyok – mondotta Makovecz Imre, mert az értékeket mi képviseljük, beleértve a polgári baloldal értékeit.

 Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke: Most egy lehetőség előtt állunk. Ezzel szemben áll a Jobbik, melynek ideológiájában a következő irányzatok lelhetők fel: az új pogányság. Hirdetik: Jézus párthus herceg volt. Mondják: a keresztény Magyarország ellensége a magyarságnak. Ideológiájukban megjelenik a durva, fröcsögő antiszemitizmus. Mi viszont egyértelműen a nemzeti összefogás hívei vagyunk.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!