vissza a főoldalra

 

 

 2010.11.05. 

A köztévé történelmet hamisít

Miközben folyik az ádáz harc a megbukott liberál-bolsevizmus maradvány-erői és a kétharmados forradalom nemzeti-keresztény erői között, a köztévé „Az Este” című műsorában október 25-én este gátlástalanul folytatódott a liberális történelemhamisítás. A 20 éve volt a taxisblokád című műsorrészbe a szerkesztőség – Nika György műsorvezető számára – meghívta az egykori főszereplők egyikét, Bod Péter Ákos ipari és kereskedelmi minisztert és egy bizonyos Sík Endre nevű urat, akinek a neve alá az volt írva, hogy szociológus. Ez az úr, mint szociológus képviselte azt az álláspontot, hogy a hídelzárás és az ország életét megbénító kormány- és rendszerbuktató szándékú erőszakos, szervezett bűncselekmény a taxisok spontán akciója volt a rosszul bejelentett benzináremelésre.

Szerinte a taxisok már akkor jól szervezhető csapatot alkottak, mert rádiótelefonnal rendelkeztek. Emellett valami isten tudja hol szerzett katonai, blokád-szervezési tudással is felruházódtak a volán mellett, amelynek segítségével kísérteties pontossággal tudták a stratégiai pontokat hálózattá építeni, amely egyébként katonai vezérkaroknak sem könnyű feladat. Az ország vérkeringése több napra megszűnt, az ellátás akadozott, a blokádnak több halálos áldozata is volt, akiket nem sikerült kórházba juttatni. Bod Péter Ákos próbálkozott ugyan ennek a háttérnek a megemlítésével, de ez a műsorba nem fért bele. Valamint az sem, hogy a szinte teljes akkori SZDSZ-vezérkar ott ágált, kommünárkodott, forradalmárkodott a hidakon, s például Baló György, bizony a mi drága, akkor még igencsak Morvai Krisztináig fel nem érő ( a hölgy akkor még másik liberális úr tulajdona volt) Baló Györgyünk szedte-szorította ki Barna úrból, a rendőrfőkapitányból, hogy ő bizony soha fel nem lép a rendbontók ellen, s minden helyes és úgy van jól, ahogy az történt.

Az Este teljesen elhallgatta Göncz Árpád szerepét is. Göncz ekkor lépett ki először a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnök szerepéből, és ekkor azonosult nyíltan pártja, az SZDSZ politikai utasításaival. Mint háború esetén a legfőbb katonai parancsnok, alkotmányos jogkörét túllépve rendelte vissza a blokádbontásra a honvédelmi miniszter által kirendelt katonai járműveket, majd amnesztiát eszközölt ki mindenkinek, aki részt vett a rendbontásban.

A taxisblokád a kormány kétségtelen kommunikációs hibáit kihasználó titkosszolgálatilag szerzett akció volt, amely mögött az SZDSZ és kormányapparátusban kényszerűen meghagyott MSZMP-MSZP kormánytisztviselők álltak, vagyis az egész régi rendszer, amelynek nagy nemzetközi, izraeli támogatottsága volt.

Az Este azt mondta, hogy a taxisblokád kompromisszummal végződött. Nem igaz. A taxisblokád az Antall-kormány teljes vereségével végződött, soha ezután olyan önálló politikai lépésre nem merte rászánni magát, amely a liberálbolsevista, nemzetközi erőknek nem tetszett. Amikor Antall a népi szárny nyomására Surányi Györgyöt, a tök-SZDSZ-es MNB elnököt a Charta nyílt támogatására hivatkozva mégis leváltotta és helyére Bod Péter Ákost ültette, már késő volt, az ország már szabadesésben zuhant a privatizációba, majd a Horn–Kuncze-kormányba, amely azonnal útilaput kötött Bod Péter Ákos talpára és visszahelyezte Surányi Györgyöt, a nemzetközi és izraeli érdekek képviselőjét az MNB élére. A taxisblokád ma már epizód. Ha a közszolgálati tévé nem emlékezik meg róla, kis hiba. Ha hazudik, ha történelmet hamisít, akkor az elfogadhatatlan, kiszámított nemzet- és kormányellenes merénylet. Szándékosság. Akkor hiába van médiatanács, új kuratóriumok sora, akkor a közszolgálati tévében és rádióban még mindig megbúvó, magas állami fizetést húzó szerkesztőségek úgy vezetik félre a közönséget, ahogy akarják. Addig kár bebetonozásról beszélni, felesleges parlamenti vitákat folytatni és felesleges ötvenhatos gyűléseket tartani, amíg ezek a liberális, rejtőzködő vagy nem rejtőzködő szerkesztők a helyükön vannak, és úgy hamisítják a történelmet, ahogy a bukott SZDSZ és bukott szociológusai kívánják, addig nem történt semmi.

A médiatanács nem mehet el szó nélkül a történtek felett. Különben elönt bennünket a vörös iszap. Elég volt.

 

CS.I.