vissza a főoldalra

 

 

 2010.11.05. 

Büszke vagyok az újabb győzelemre

2006-ban indult először MIÉP-jelöléssel önkormányzati képviselői helyért az üllői tanárember, Kondás Imre. Nem kis meglepetést okozott akkori győzelmével. Az október 3-i választáson Kondás Imre ismét legyőzte vetélytársait, így Üllő város képviselő-testületében újabb négy évig jelen lesz a MIÉP.

 – Könnyebb volt győznie, mint négy évvel ezelőtt?

 – Könnyebb semmiképpen nem, inkább úgy fogalmaznék, hogy más volt. A nagy pártok szembenállása mostanra sem változott. A helyi nemzeti oldal viszont minden ellentétet félretéve támogatott. Ezt természetesen elfogadtam, így kicsiben megvalósult, amit nagyban hiányoltam: a szövetség a magyarokért, a magyar életért. Tudtam, mire vállalkozom, mit is jelent egy választás, kikkel kell megmérkőznöm. Ez persze jelentett némi előnyt a korábbiakhoz képest.

 – Mint ahogy talán az is előny volt, hogy a négy év alatt végzett munkája talán elég bizonyságot adott a választóinak arra, hogy ismét önre voksoljanak.

 – Ilyen értelemben valóban jelentett némi könnyebbséget, hogy már eleve képviselő voltam. Úgy gondolom, az is jelentős előny volt, hogy magam is ebben a körzetben lakom. A környéken élőkkel tulajdonképpen személyes, ha úgy tetszik, jószomszédi kapcsolatban vagyunk. Tapasztalataim szerint azt is jól vették a választók, hogy megmaradtam MIÉP-esnek. Ezek együtt eredményezhették elsősorban, hogy 2006 után idén is sikerült megnyernem a saját körzetem választóinak bizalmát. Összességében büszke vagyok az újabb győzelemre.

 – Miután ön is ott él a körzetben, nyilván tisztában van azzal, mire lenne helyben a leginkább szükség?

 – Nem ígértem, nem ígérhettem ebben a bizonytalanságban mást, csak annyit, hogy „Önökkel, Önökért, hogy az önkormányzat az Önök kormányzata lehessen.” Ez volt lényegében a szlogenem, ami a szóróanyagomon is rajta volt. Ebben a bizonytalan helyzetben az itt lakók nem teljesíthetetlen választási ígéreteket várnak. Nagyobb szükségük van arra, hogy bajaik meghallgattassanak, és közösen megoldást nyerjenek. Én ezen munkálkodom. Természetes dolog, hogy az előző ciklusban megkezdett munkák – járdaépítés, faültetés, útfelújítás – folytatása továbbra is napirenden van, hiszen nem értünk még ezek végére. Mint ahogy egyértelmű az alapvető cél is: az élhető, a biztonságos város, a helyi érdek támogatása a tolakodó idegennel szemben.

 – Tágabb vonatkozásban, Üllő egészét tekintve mit tartana fontosnak a következő négy év során?

 – A város egészét tekintve ugyanez a véleményem. Nem támogatom a multik piacszerzését. Nem támogatom a termőföld idegen kezekbe juttatását, márpedig ez sajnos jelenleg is zajló folyamat városunkban. Ezt rendkívül aggasztónak tartom, mert az a véleményem, hogy a magyar föld eladása idegeneknek nemzetellenes bűn. A termőföld lebetonozása, és azon raktárépületek, logisztikai központok építése pedig emberiség elleni vétek. Más kérdés ugyanakkor, hogy ez korántsem csak nálunk, Üllőn meglévő probléma. Remélem, a következő négy évben ebben a kérdésben is javul a helyzet, úgy Üllőn, mint országos viszonylatban.

 

Kovács Attila