vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.01. 

Fizetett hülyék és a politikai tabloid

Jerry Springer, egy zsidó származású amerikai politikus-showman megújította a tévésszemét műfaját. Az egykori demokrata polgármester 1990-ben létrehozta a Jerry Springer Show-t. A műsor lényegi eleme, hogy alacsony intellektusú emberek összevesznek, esetleg verekednek is, valamilyen égető téma megtárgyalása közben. Szeretők, félresiklott életű szülők, levizelt szomszédok ordítoznak egymással, majd a forgatókönyvnek megfelelően egymásnak esnek a közönség hangos üdvrivalgása közben. Természetesen a szereplők a forgatás végén felveszik a gázsijukat. Pofononként átlagosan 100 dollár üti egy-egy fizetett hülye markát.

Magyarországon a műfajt az RTL Klub és TV2 honosította meg. A magyar szervezőknek nehezebb a dolguk, mivel Amerikában lényegesen nagyobb a merítés, ráadásul ott a fizetett hülyeség megélhetési formává vált. A méltóságukat végképp odahagyó hivatásosak akár 8-10 hasonló műsort– így megélhetést – is találnak az ostoba show-műsorok dömpingjében. A magyar szervezők kénytelenek megelégedni hajléktalan cigányokkal és egy-két súlyosan retardált kisnyugdíjassal.

Ellenben a zsidó származású találékonyság Magyarországra is meghozta a gyümölcsét. A magyar közéletben megjelentek a fizetett politikai hülyék. Az első komoly sikereket ezen a téren Dr. Torgyán József érte el. A Kisgazdapárt élén ugyan még nem kellett pofozkodnia, de lökdösődésre már a 90-es évek végén sor került. Torgyán végül meg is találta a helyét a show-bizniszben, nemrég 800 ezerért vacsoracsatázott a TV2 celebműsorában. A valódi verekedős show-műsorra azonban csak idén tellett.

Novák Előd már korábban is teljesítette a fizetett hülyeség minden kritériumát – hátára erősített zászlókkal és  pergődobbal a kezében rohangált, megcsavartatta az orrát egy rendőrrel és a többi –, de karrierje csúcsát a múlt héten érte el. A Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás, aki képtelen volt elviselni, hogy már két hónapja kihagyták mindenféle hírportál keménygyerekek rovatából, nemes egyszerűséggel lepofozta, majd többször lepatkányozta Novák Elődöt. A két IQ-betyár régóta perben-haragban áll, most is egy bírósági tárgyalás után történt a megalázó lepofozás. Polgár előre beállított kamerával felvetette az egész eseményt, és boldogan tette közzé az egyik internetes videómegosztón.

A Mónika Show és Joshi Barat ma már senkit sem érdekel, a civil fizetett hülyék helyett politikai fizetett hülyék vehetik át a világot jelentő képernyőt. Novák Előd pártja kiváló emberanyagot szolgáltat az új műfajhoz, ennek megfelelően Szegedi Csanád testvére éppen a hétvégén tartóztatatta le magát Miskolcon.

 

czyba