vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.08. 

Hamarosan megkezdődik a „közel-keleti püspöki szinódus”

A Szentatya kinevezte az október 10. és 24. között sorra kerülő, Közel-Kelettel foglalkozó püspöki szinódus rendkívüli ülésének tagjait. Az ülés témája: „A Katolikus Egyház Közel-Keleten: közösség és tanúságtétel. A sok hívő mind egy szív, egy lélek volt. (ApCsel 4, 32).”

 Október 10-én, vasárnap 9.30-kor a pápa a szinódusi atyákkal együtt ünnepi szentmisével nyitja meg a szinódusi ülést a Szent Péter-bazilikában.

 A szinódus közeledte adta az ötletet a milánói Külmissziók Pápai Intézetének, hogy kerekasztal-megbeszélést rendezzen a térség problémáiról közel-keleti személyiségek részvételével. Az összejövetel célkitűzése a figyelem felkeltése a keresztények helyzete iránt, a párbeszéd lehetőségeinek felkutatása a zsidó és a muzulmán társadalommal és az egység megerősítése a keresztény felekezetek között.

 Keresik azokat a lehetőségeket is, hogy világegyház konkrétan miként tudná segíteni a közel-keleti katolikus egyházat. A kerekasztal-megbeszélést október 9-én tartják Milánóban a Pápai Külmissziók Intézetének székházában. Az előadók között van Paul Hinder püspök, arábiai apostoli helynök, Giacinto-Boulos Marcuzzo püspök, a jeruzsálemi latin pátriárkátus izraeli helynöke és Arlette Samman, a Fokoláre Mozgalom libanoni felelőse.

 

(Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír)