vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.08. 

Őrizetbe vették Geréb Ágnest

Őrizetbe vették Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt, akit kedden délután a XII. kerületi Alma utcából állítottak elő egy otthonszülés helyszínéről, ahol az újszülöttet újra kellett éleszteni. A helyszínről a szülész több munkatársát is előállították.

 Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, légzés és elégséges vérkeringés nélkül találták a mentők azt az újszülöttet, akihez egy otthonszülés miatt kellett orvost hívni kedd délután. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülött-mentő személyzete is. A Független Hírügynökség úgy tudja, az eset a Geréb Ágnes nevéhez köthető, XII. kerületi, Alma utcai „Születésházban” történt.

 Az anyát és az újszülöttet is kórházba vitték a mentők, a rendőrség előállította az otthonszülést levezető személyeket, köztük Geréb Ágnest, aki ellen már többször volt büntetőeljárás az általa levezetett otthonszülések közben történt halálesetek illetve egészségkárosodások kapcsán.

 A BRFK sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a kedd délutáni, XII. kerületi eset kapcsán Geréb Ágnest őrizetbe vették.

 Többször emeltek már vádat

 Geréb Ágnes ellen az elmúlt években többször emeltek már vádat gondatlan veszélyeztetés miatt, 2007-ben pedig három évre eltiltották szülész-nőgyógyászt hivatása gyakorlásától. Egy 2003 karácsonyán történt otthonszülés miatt maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták Geréb Ágnest és társait.

 Ezt a büntetőpert két éve kezdte el tárgyalni a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az esethez később még két újabb ügyet egyesítettek. Miután időközben felmerült, hogy az egyik eset a vádtól eltérően súlyosabban, gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősülhet, a pert áttették a Fővárosi Bíróságra, ahol a per 2010 nyarán indult újra.

 

(Forrás: FH)