vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.21. 

Mi mozgatja a kuruc.infót?

A kuruc.info nevezetű internetes oldalt Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője hozta létre. Az oldalon mind a mai napig megjelennek a Vörös Újság szófordulatait idéző kommünikéi. A kuruc.info amúgy is a Csillag börtön cigány elítéltjei és a MSZMP KB jegyzőkönyvei nyelvezetét keveri a turul, a zsidó, a cigánybűnöző és rovásírás szavak gyakori ismételgetése mellett. A rágalmazás, a becsületsértés, a jóhírnévhez fűződő jogok olyan gyakorisággal sérülnek az oldalon megtalálható írásokban, hogy ma már fel sem tűnik egy-egy bűncselekmény súlyú cikk. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a hatóságok szemet hunytak a folyamatos jogsértés felett és az oldal háborítatlanul üzemelhet, a szerzők pedig szabadlábon hazudozhatnak, rágalmazhatnak tovább.

 A cél természetesen a Jobbik virtuális népszerűségének igazolása, a nemzeti oldal hülyítése és elsősorban a nemzeti radikalizmus sárba rántása. Az oldal, mint ahogy az egész Jobbik, csak botrányhalmozással tudja fenntartani a figyelmet. Csakhogy a botrányhalmozás fárasztó feladat, egy idő után lankad a harcikedv, belefásul a társaság. A fogyatkozó érdeklődést valahogy fel kell csigázni. A szép feladatot Karsai László (képen), a szegedi tudományegyetem tanára kapta. Karsai azon zsidó származású személyek közé tartozik, akik zsidóságukat megélhetésként is használják, így kézenfekvő, hogy a történész professzor a holokauszt kutatásából és egyfajta informális zsidóügyi szakértői tevékenységből tartja fenn magát. Most a megbízatásnak megfelelően az alacsony intellektusú lapszerkesztők segítségére sietett.

Varga Béla – aki amúgy állítólag a kuruc.info kaliforniai regisztrátora – aláírásával megjelenő levelekkel leplezteti le magát Karsai, miszerint nem is volt vendégoktató a Columbia Egyetemen, pedig önéletrajzában ezt hazudja. Persze a „rágalomra” azonnal válaszol: Varga nem tud rendesen angolul, az önéletrajzában csak az van, hogy ösztöndíjas volt a Columbián. A teljesen lényegtelen vita hatalmasra van duzzasztva. A levélváltások során Karsai többször burkoltan dicséri a kuruc.infót, hogy közreadja írásait. És valóban, hogyan fordulhat elő, hogy a zsidó, harcos cionista Karsai publikálási felületet kap a harcos antiszemitaként eladott oldalon? Hogyan fordulhat elő, hogy a harcos cionista Karsai népszerűsíti az oldalt, nevét adja az általuk csak barna esőként és gyalázatként emlegetett szellemiséghez? És nem is először.

Pár hónappal ezelőtt Perge Ottó néven író önjelölt történésszel szállt vitába a kuruc.info oldalain a holokausztról. A lényeg nem a holokausztvita, nem a nézetek ütköztetése, nem a tabuktól és szándékos csúsztatásoktól hemzsegő téma feldolgozása, hanem a Jobbik informális oldala, a kuruc.info népszerűsítése. Ezen keresztül természetesen a szedett-vedett társaság elismerése, közéletbe emelése. Karsai a „mérvadónak elismerve” felirattal kívánja átpecsételni a kuruc.info virtuális oldalait. Nem azért, mintha egyetértene vele, nem azért, mintha nem látná a minőségi különbséget, az amúgy általa korábban évente kirekesztők cím alatt összeszedett írók és a 80-as IQ-t alulról karcoló „publicisták” között. Nem! Karsai pontosan tudja, hogy az alpári cigányozás és zsidózás, a kereszténységet megtagadó perge ottók, a cigányállatozó molnárbalázsok és novákelődök nélkül az ő zsidóügyi tevékenysége légüres térbe kerül. Erdélyi Józsefre, Németh Lászlóra, Csoóri Sándorra, Püski Sándorra, vagy éppen Csurka Istvánra mutogatni, hogy kirekesztők, szélsőségesek, ma már kissé nevetséges. Amikor a magyar társadalom két menetben is kétharmad feletti többséggel mutatott ajtót a korábbi hatalomnak, amikor az SZDSZ megszűnt, és Budapest is felszabadult, amikor Németh László, Csoóri Sándor, vagy Csurka István igazságai elfogadott ténnyé váltak, akkor Karsainak új ellenpont kell. És természetesen nem csak neki, hanem a világszerte düledező rendszer összes hazai képviselőjének.

 

czyba