vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.22. 

Mester(házy)hármas a Gerlóczyban

Bielek Péter a BRFK gazdaságvédelmi nyomozóinak – annak tudatában, hogy a hamis tanúzást büntetik – bevallotta: kinevezése után neki is találkoznia kellett Demszky helyettesével, miután az kirúgta a neki nem szolgálókat, s saját embereit ültette be a közműcégek vezérigazgatói és elnöki székeibe, olyan arányban, ahogy az MSZP és az SZDSZ felosztotta egymás közt a terepet. Bielek azt is jegyzőkönyvbe mondta, hogy Demszky főtanácsadója, Mesterházy, előre kijelölte azokat a cégeket, akikre a százmilliós közbeszerzési pályázatokat ki kellett írni; (Bielek nem gyalogbékaként, Bielek az FKF vezérigazgatójaként tette ezt a vallomást.)

Azért az elég csúnya dolog Bielektől, hogy nem „gutírozza” a baloldali értékeket, mert szó ami szó, Mesterházy és Hagyó megadták a módját. A Gerlóczy utcai étterem terített asztalánál osztották az ukázt a fővárosi önkormányzati cégek vezetőinek, példának okáért Bieleknek magának is, és biztosították, ne sz….n. be, a Horváth-Dóczy és Lehmann, valamint a Polgár és Bebők ügyvédek irodái gondoskodnak a közbeszerzési eljárások szakszerű megfogalmazásáról. Az előbbi ügyvédi iroda Hagyó, az utóbb említett Mesterházy pártjának favoritjaként.

Bielek még rügyfakadáskor áztatta el bűntársait, de mire lehullanak a levelek, szerintem rájön, hogy a pénz az utcán hever, csak le kell feküdni érte, hát lefekszik, és mindent elfelejt. Már nem emlékszik arra, hogy Demszky Kusari (Horvátország) villájának tetőcseréjét az Ecseri úti főporta felújításának 30 milliós túlszámlázásával oldották meg. Viszont Bielek egyik vezető beosztású munkatársa úgy emlékszik, hogy a nagy mennyiségű, mintegy 10 köbméternyi feldolgozott faanyagot is Bielek irányította Demszky adriai nyaralójának felújításához. Na, és, akkor mi van? Ki így emlékszik, ki meg úgy. Demszky például sehogy. Semmire. Az újságírók számára elérhetetlen. És a nyomozók számára?

 

czyla