vissza a főoldalra

 

 

 2010.10.29. 

A megmaradás első lépése

A bejelentett akcióterv mindegyik lépését helyeseljük, a családi adózás irányába tett első lehetséges lépést, a gyermekek után járó növekvő adókedvezményeket azonban kivételesen szeretjük. Már 1994-es első programunk a főállású anyaság gondolatát tartalmazta – sok támadást kaptunk miatta. Megvalósítani nem volt erőnk. Most Orbán a megvalósítás feltételeit, a kétharmados többséget hozta létre előbb, és ezután kezd a megmaradás rendszerének kiépítéséhez. Ennek ez most az első lépése.

Várjuk a már bejelentett következőt, a fiatal, gyermeket, vagy gyermekeket ígérő párok földhöz-juttatásának, létfeltételei megteremtésének második, nemzetpolitikai lépését.

Mit jelent ez a még szerény, de szinte erőn felüli adótörvény? Azt, hogy végre van perspektíva. Mert eddig nem volt. Elállták a kilátást, elfalazták, elprivatizálták. A magyarság nem látott jövőt maga előtt. Most láthat. Ha az első évben megkapta a gyermeknevelés költségeit, bizonyos lehet benne, hogy utána is megkapja. És, ha egy kormány így, gyermekekkel, kacagásukkal és okosodásukkal betonozza be magát a jövőbe, ám tegye. Jól teszi. Az ilyen rendszert nem hagyja veszni az a nép, amely boldogulását látja benne.

Nagy váltás ez, testvéreim!

 

Csurka István