vissza a főoldalra

 

 

 2010.09.03. 

Eurábia

  Európa térjen át az iszlámra, üzente Moammar el-Kaddafi, Líbia teljhatalmú vezetője. Méghozzá Rómában, ahol az olasz hatóságok meghívására látogatóba érkezett. A líbiai vezér sokkoló kijelentéseit nem kell komolyan venni, gondolnák egyesek, hiszen nem ez az első égbekiáltó mondása. Ajánlása révén aligha térnek át tömegesen iszlámra Európában. Tulajdonképpen nincs is szükség tömeges áttéréshez, az iszlám amúgy is rohamosan teret nyer Európában. Legalábbis annak nyugati részén. A már létező Eurábia fogalom éppen a Nyugat lassú, ámde töretlen iszlamizálását jelzi.

 Az iszlám immár nem fegyvereivel szándékszik meghódítani Európát, mint a korábbi évszázadokban, hanem békésen. Bevándorlókkal és népszaporulattal.

 Nyugat-Európában jelenleg 20-25 millió muzulmán él, és számuk rohamosan növekszik. Pontos statisztika nincs, elsősorban azért, mert kontinensünk legmuszlimabb országában, Franciaországban, a jakobinizmus rögeszméje tiltja az etnikai vagy vallási statisztikák készítését, s Párizsban ehhez épp olyan mereven ragaszkodnak, mint a tálibok a nők lefátyolozásához. Franciaországban az arabok és az afrikai származású muzulmán színesbőrűek száma együttesen minden bizonnyal meghaladja az 5 milliót, s Párizs vagy Marseille egyes külvárosaiban járva az emberben komolyan felvetődik a kérdés: vajon Európában van-e, vagy a Közel-Keleten, netán Fekete-Afrikában?

 Nagy-Britanniában szintén milliós nagyságrendű a főleg pakisztáni eredetű közösség, fővárosát egyre gyakrabban nevezik Londonisztánnak, Németországban a törökországi muszlim bevándorlók (törökök és kurdok) száma tehető több millióra, Belgiumban és Hollandiában, pedig az észak-afrikaiak (elsősorban marokkóiak) és törökországiak alkotnak számottevő közösséget.

 Az iszlám jelenlét nemcsak ezen országokban számottevő, ahol a bevándorlók már a hatvanas évektől jelentek meg. Spanyolországban és Olaszországban tíz évvel ezelőtt jóformán egyáltalán nem volt muszlim lakosság, mára viszont létszámuk meghaladja az egymilliót. Bécsben vagy az északi Skandináviában is egyre mindennapibb jelenség a lefátolyozott nők látványa.

 A demográfia az iszlám térhódítás fő eszköze. A bevándorlók előbb vagy utóbb hagyományosan népes családjukat is Európába juttatják. A már Nyugaton élők pedig roppant szaporák: 2007 óta Brüsszelben a leggyakoribb fiúnév az újszülöttek között a Mohamed! Eközben az európai őslakosság folyamatosan öregszik, sőt, a legtöbb országban apad.

 A demográfiai tényező mellett a szellemi-kulturális is az iszlámnak kedvez. Legalábbis Nyugaton, ahol a balliberális szellemi uralom révén a lakosság egyre nagyobb mértékben szakad el keresztény gyökereitől, s tér át az új „vallásra”, a politikailag korrekt „multikulturalizmusra”. Mely a bevándorlók tiszteletét és kultúrájuk feltétlen elfogadását írja elő, miközben következetesen kikezdi Európa hagyományos értékrendjét és keresztény gyökereit.  

Amennyiben a jelenlegi tendencia folytatódik, néhány nemzedéken belül Nyugat-Európában valóban létrejön Eurábia.

 Ellenben Keleten gyökeresen más a helyzet. Tömeges muzulmán vagy színesbőrű bevándorlásról szó sincs, s a szellemi önpusztítás sem ölt akkora mértékeket. A balliberális új „vallás”, a politikailag korrekt multikulturalizmus nem eresztett olyan gyökereket, a lakosság erősen ragaszkodik hagyományos értékrendjéhez és keresztény gyökereihez. Nyugatról ezért gyakran rasszistának, kirekesztőnek, bigottnak, maradinak stb. bélyegezik.

 De hát a demográfia keleten sem kedvez az őshonos, fehér bőrű, keresztény vallású lakosságnak, hiszen a népesség itt is folyamatosan csökken, s a társadalmak itt is elöregednek. A tendencia gyökeres megváltoztatására viszont aligha körvonalazódik reális esély.

 

(Forrás: Nyugati Jelen)