vissza a főoldalra

 

 

 2010.09.10. 

Váradra várják Schmitt Pált

Októberben Nagyváradra látogathat a magyar államfő. Bukaresti útjával kötik majd össze a bihari megyeszékhelyen megejtendő vizitet. Schmitt Pál várhatóan a Partiumi Keresztény Egyetemre is elmegy.

Orbán Viktor kormányfő avatta fel annak idején Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) épületét - most pedig Schmitt Pál államfőt várják a tanintézet újabb ünnepére. A magyar elnök októberben tehet látogatást Bihar megye központjában. Annak okán hívják meg, hogy idén ősszel 10 éves fennállását ünnepli a PKE, ugyanakkor 20 éves a jogelődje, a Sulyok István Főiskola. A PKE vezetésének mai bejelentése szerint Schmitt Pál váradi vizitje még egyeztetés alatt van. Össze akarják kötni ugyanis a magyar elnök bukaresti látogatásával, amely szintén októberben esedékes.

 A PKE ünnepségsosozatának egyik kiemelkedő rendezvényét is úgy időzítik majd, hogy az egybeessen Schmitt nagyváradi tartózkodásával. Felmerülhet, hogy miért nem Orbán Viktor miniszterelnök teszi tiszteletét ismét a PKE-n, hiszen a tanintézet váradi székhelyén még emléktábla is hirdeti, hogy 2001-ben ő avatta fel az épületet. Nem hivatalos indormációk szerint történtek megkeresések ezügyben, ám a magyar kormányfőt abban az időszakban számos más fontos teendője köti majd le.

 

(Forrás: erdon.ro)