vissza a főoldalra

 

 

 2011.04.01. 

Eszi a fene a pápai prolit

Orbán szupersztárrá lett a Der Spiegel tudósítója szerint, aki nemcsak otthon (Budapesten) aprítja okosan és megsemmisítően ellenfeleit, hanem az európai konzervatív pártok családjában is rendkívül népszerű politikus. Bölcs, empatikus magatartása, ugyanakkor a tagállamok költségvetési mozgásterének szűkítése ellen fellépő bátor megnyilvánulásai miatt lelkesednek érte. A Der Spiegel beszámol a február 8-i a frakció előtt aratott hatalmas sikeréről. Orbán arra is képes – írja a tudósító –, hogy Merkel politikai szövetségeseit is maga mellé állítsa.

Mind a CDU, mind a bajor CSU képviselői belső vezetőjüknek tekintik a magyar miniszterelnököt. Példaként felhozza, hogy az Orbán előtt színre lépő európai vezetőket hűvös, szinte csak udvariassági taps fogadta, míg Orbán Viktor fellépését óriási, dörgő taps, ováció kísérte.

Az itthoni liberálbolsik és a szocialista pártot teljesen tönkretevő pápai proli, Gyurcsány magatartását az SI faktor dominálja emiatt. Tudják mi az ? A Sárga Irigység. Ezért nem tud uralkodni magán, durva magatartása, pallérozatlan kiszólásai részben ennek a szenvedélyes irigységnek köszönhetők, no meg annak, amit elhagyott sweethartja, Debreczeni is megállapított: Gyurcsány fél, hogy letartóztatják, ezért fékevesztett aktivitása, szeretné magát Orbán ellenfeleként pozicionálni, így az ellene elindított jogos eljárást politikai bosszúpernek tudná beállítani a hazai és a külföldi közvélemény előtt.

 

czyla