vissza a főoldalra

 

 

 2011.04.15. 

Ni csak, ki beszél?

Nem más, mint Magyar Bálint, akiről őszintén szólva azt hittem, örök életre eltűnik a nyilvánosságból. Például azért, mert Kőszeg Ferenc párttársa megállapította róla, hogy Magyar Bálint, az SZDSZ alapítója és sírásója is egyben. Ezzel egyetértek, de egy cseppet sem zavar. Ami Magyar Bálintban zavar, az, hogy tönkretette a közoktatást. Úgy tűnik, visszavonhatatlanul és végérvényesen. Saját magáról fontosnak tartja közölni, hogy Siklós Schwarz Olga kolozsvári zsidó származású édesanyja sárgacsillagos fényképét mindig magánál hordja, s akkor vállalja zsidóságát, ha olyan helyzetbe kerül.

Ezért is érdekes a 2004. május 24-én Budapesten készített jelentés, amelyet a Cotidiánul című román lap hozott nyilvánosságra: eszerint Magyar Bálint a román hírszerzésnek dolgozó Lorin fedőnéven emlegetett hölgynek így dürrögött: „Te vagy az egyetlen, akit meghívtam, személyesen.” Lorin, a hölgy kéjesen kacarászott – a jelentés szerint –, majd szépen megköszönte a meghívást, ezután Magyar Bálint elmélázott „egy kis ez, meg egy kis az, meg egy kis amazról”, melyek a kampány idején estek meg vele vagy velük. A titkosszolgálatok gyanúja szerint a Lorinnak elnevezett románok által „kitartott kémnő” hatalmas befolyásra tett szert az MSZP-SZDSZ-kormányokban azáltal, hogy intim kapcsolatba került többek között a Horn–Kuncze–Gyurcsány- és Medgyessy-kormányok egy-egy miniszterével. Hillerre és Magyar Bálintra  tippeltek. Medgyessy oktatási minisztere Magyar Bálint volt, ahogy Horn Gyula művelődési és közoktatási tárcáját is ő vezette. Ez idő tájt a tocsikolás, a Bokros-csomag, a kakaóbiztos számítógépek beszerzése és óvodákra zúdítása töltötte ki idejüket. Kőszeg Ferenc írására hivatkozom, aki megállapította, hogy a tocsikolás az MSZP-s és SZDSZ-es vezetők sara, hiszen egy lépést nem tettek a gyanú alá került SZDSZ-esek Magyar Bálint tudta nélkül.

A Horn-kormány megalakulása előtt Magyar Bálint telehazudta a sajtót, hogy szó sem lehet SZDSZ–MSZP-koalícióról, míg a választás másnapján ő lett a legaktívabb szószólója annak, hogy az SZDSZ lépjen be Horn Gyula kormányába. 72%-os többségük volt együtt. Mire használták ezt? Például a senki által nem olvasott Beszélőt az állam pénzén hizlalták. Magyar Bálint egyetértésével kértek Tocsik sikerdíjából több százmilliót vissza, vagy az SZDSZ, vagy saját számlára. Miért nem indult ellenük eljárás? A Magyar–Kuncze–Pető triumvirátus ügyeit ma is ki lehetne vizsgálni, bár nyilván elévültnek minősítenék; de akkor is. Ne titkoljuk a közvélemény elől valóságos ténykedésüket, mert előbb-utóbb úgy elszemtelenednek, hogy csak nézhetünk. Ma már odáig merészkedik Magyar Bálint, hogy interjút ad, amelyben a mostani kormány tervezett oktatáspolitikáját bombázza. Több ordas hazugságot ismételget.

– Az egyik: Az Orbán–Hoffmann-féle vonal, mivel nemzeti, rendpárti, azonnal előítéletes és persze szakmaiatlan. Mert nem az őáltaluk kidolgozott, bukott NAT-ot akarja folytatni ez a kormány, amiről érdemes lenne több pedagógust megkérdezni, ők regényeket tudnának írni arról, hogy a nemzeti alaptantervnek nevezett káosz mennyit rontott az idegrendszerükön. Hogy ennek következtében a gyerekek évről évre rosszabb teljesítményt nyújtottak, dráguló környezetben egyre kevesebb tudást szereztek. Hogy az oktatási paradigmaváltásnak nevezett káosszal elérték, a végzős gyerekek közül sokan olvasni sem tudnak. Emlékezzünk arra az iskolára, ahova az általuk beszerzett, nekik jól jövedelmező számítógépek tömegét zúdították, miközben nem volt folyóvíz, fűtés az épületben. A digitális íráskultúra blabláját van képe újra előhozni, meg a versenyképességet a munkaerőpiacon, amit az ő oktatási rendszerük teremtett volna meg a diák számára. A „problémamegoldó gondolkodást középpontba állító rendszer” kidolgozói nem voltak képesek egy érettségit botrányok nélkül levezényelni.

– A másik: A liberalizmus, a deviancia kötelezővé tétele eredményeként verik a tanárokat a túlkoros gyerekek. Az iskolákra kényszerített életidegen módszerek tönkretették a diákot, a tanárt, a teljes közoktatást.

– A harmadik: A 15-16 éves korhatárról, mint a tankötelezettség végéről beszél Magyar Bálint, amely kirekeszti a gyerekeket a továbbtanulásból. De hát ez nem igaz. Ez a korhatár pusztán azt jelentené, hogy a 6. osztályt abszolválni nem képes túlkoros gyerek ne kényszerüljön törvény által 18 éves koráig az iskolapadba. 15-16 évesen még meg lehet próbálni szakmára tanítani ezeket a fiatalokat, 18 fölött elkezdeni azért is nehezebb, mert például a cigány fiatalok közül ebben a korban sokuknak gyermeke van. Az ő általa sulykolt további rémhír, hogy az iskolaéretlen gyerekeket kiűzik az óvodából. Ez az új elképzelésben nem szerepel. Persze a kakaóbiztos számítógépeket biztosan jobban el lehetne sütni olyan óvodában, ahol 7-8 évesek a nagycsoportosok. A cigánygyerekek integrációjával kapcsolatban is félrebeszél. Tudniillik ki van mutatva, például Hódmező-vásárhelyen, hogy csak ott sikeres az integráció, ahol az elmaradók az osztálylétszám maximum 25%-át teszik ki. A 75% ezt még képes tolerálni. Ennél magasabb arányú elmaradók esetében a kezelhetetlen gyermekek ellehetetlenítik a többi munkáját is. Viszont, ha egy iskolán belül kialakítanak akár 100%-ban hátrányos helyzetű osztályt, s ezeket a gyermekeket szakértelemmel próbálják kezelni, a felzárkóztatásuk megfelelő oktatással, megfelelő fegyelmezéssel eredményesebb lehet. Magyar Bálint apja Magyar Bálint színházigazgató, anyja Siklós Schwarz Olga dramaturg, testvére Fruzsina Mécs Imre felesége, s ő pedig Demszky Gábor volt feleségét, Hodosán Rózát vette el. Az SZDSZ alapító elnöke a magyar közoktatás legkártékonyabb alakja címre sikerrel pályázhatna. Egyébként Magyar Bálintot, mint a PPP elnevezésű magánbefektetőknek nagyon kedvező, az államnak viszont méregdrága konstrukciót Gyurcsánnyal karöltve előnyben részesítőket jegyezhetné fel ezen kívül az igazságszolgáltatás. Nehogy már ő fújja itt nekünk újra a passzátszelet!

 

czyla