vissza a főoldalra

 

 

 2011.04.22. 

A polgárháború állása

Hazánkban 2006 nyara és ősze óta polgárháború folyik. A szembenálló felek nem azonos fegyverekkel harcolnak. Az 1945 óta uralmon lévő kommunista, bolsevik, majd liberálissá átvedlett tábor számbelileg sokkal kisebb, de sokkal jobban felszerelt és izraeli–amerikai támogatást élvez. Használ gumilövedéket, korábban akasztott és internált, nagy sajtótúlsúlya van. A másik, a nemzeti, keresztény tábor többször átalakult, vezetését árulások tarkították, folyton csak védekezett eddig, de most mégis eljutott az alkotmányozásig. A bukásukat 2006-ban már látó erők zavargások szításába, majd az általuk szított lázadás durva letörésébe menekültek. Idegen, izraeli segítséget vettek igénybe, gaz, elfogadhatatlan cselekkel kihúzták ugyan a 2010-es választásokig, de a nemzet többsége előtt lelepleződtek. Az elsöprő választási vereség, amely kétharmados, alkotmányozni képes parlamenti többséget eredményezett, megbénította őket. Az új kormány rendszerváltó lépései, a szakítás az IMF-fel, a bankadó, a magánnyugdíjpénztárak csalásának felszámolása közelbe hozta számukra az örökre való felszámolódást.

Utolsó budapesti csapatösszevonásuk a médiatörvény elleni jerikózás, nem hozott sikert. Európai segítséget nem kaptak, csak Cohen-Bendit, a megvénült pedofil acsargott mellettük, aki azért bármekkora hangerővel ordít, már csak a múlt idő Európában. Most az utolsó támadásokat, immár kissé ernyedten, az alkotmány és az alkotmányozás ellen vezetik. Ez már nem is leplezetten, a magyarság elleni támadás, mégpedig az elmúlt bolsevista évek, a régi 1945-ös bosszúállók kétségbeesett offenzívája az öregedő nemzet megfiatalodó magyar politikája ellen. Magyarország ellen. Most a harc már a történelem birtoklásáért és az ő hamis történelmük fenntartásáért folyik. Szeretnék összetörni a Szent Koronát, tagadják az 1944-es német megszállás nemzeti függetlenséget megszüntető voltát, ismét „a bűnös néppé” akarják nyilvánítani a magyarságot. A holokauszt miatti felelősségnek a mai nemzedékekre való kiterjesztése révén azt akarják elérni, hogy a „bűnös nép” ne alkotmányozhasson.

A harc állóháborúvá változott, mint 1916-ban az összes fronton. A kultúra irányításának vezető pozícióiba akarják beásni magukat és körömszakadtig küzdenek a régi sajtómonopóliumukért. A bíróságokat sem fogják elhagyni önként és dalolva. A Nemzeti Bankot sem. Megint minden rossz, minden antidemokratikus, nemesi, feudális, kirekesztő. A „másik nagy zsidó New York-i filozófus asszony”, ahogy Heller Ágnest egy ottani konferencián bemutatták, most felhagyva a jól fizetett filozófiai tevékenységével, a világot járja és támogatást kunyerál a széteső félben lévő vörös hadseregnek. Azt híreszteli, hogy 2006-ban nem volt gumilövedékezés Budapesten. A tények már annyira sem érdeklik, mint a régi nagy talmudistákat. Kis János, a filozófus és egy New York-i egyetemi tanár, szintén filozófus, bizonyos Deák István úr a New York-i kehilától, vállvetve a hamis történelem fenntartásáért cikkez. Tagadnak makacsul és hazudnak kitartóan. Lenin se tehetné különbül.

A magyarság meg, régi jó szokása szerint, mint aki jól végezte dolgát, egy kicsit magárahagyja az Országgyűlést és a kormányt, amelyet megválasztott. Kétségtelen, hogy lekötik a megélhetés gondjai a kommunisták által felperzselt földön. Terjedőben a morbusz hungaricus, a kitartás hiánya. A nagy többség nem tudja és nem is akarja komolyan venni az acsargó, idegenszívű filozófusokat. Persze, az örök lázadás itthon lehetetlen. A magyar alföldön sohasem volt permanens forradalom, csak munka volt, roppant sok és nehéz. Így tehát a liberálkommunisták vívják a polgárháborút, a magyarság meg nézi és csendesen állja a rúgásokat, az ütéseket, a mocskos szóömlenyt.

Az Alkotmányt rövidesen elfogadják, de fegyverszünet nem áll be, mert Hellerék és Kis Jánosék gondoskodnak új frontokról. A magyar polgárháború tehát magyar továbbjutásra áll, de ha a kétségtelenül sokasodó anyagi nehézségek miatt elalszunk a fronton s nem vesszőzünk meg egy-két elszámoltatásra kijelölt figurát és nem állapítjuk meg határozottan, hogy milyen erők között és miért folyik a küzdelem, megint pórul járhatunk.

Ez az a pillanat, amikor Görgey Artúrnak be kell vonulnia Bécsbe és nem szabad megállnia Schwechatnál. A kultúra minden pozíciója, a bíróságok megtisztítása és a Nemzeti Bank – aztán a többit meglátjuk. Nem kell ebbe az országba kommunista, még liberálisként se. És egy se.

 

Csurka István