vissza a főoldalra

 

 

 2011.04.22. 

Az MSZP politikai játszmájának figurái

Nem találkoztam személyesen soha Meggyes Tamással, Esztergom volt polgármesterével, de ha valaki ellen MSZP–SZDSZ-vezetéssel jobbikos elempés mellérendeléssel ilyen sodró erejű médiakampány indul, gyanakodni kezdek.

Jól emlékszem még, Esztergomban a szokásosnál is bonyolultabb helyzetben volt a MIÉP. Fura alakok kerültek közénk. Hajthatatlanok és hajlíthatatlanok. Permanens háborút folytattak mindaddig, amíg az utolsó tag is el nem menekült a pártból. Valakik mindig két táborra osztották tagjainkat. Utoljára az MDF-ből átigazolt kórházi szülészorvos verekedett össze a Fideszt megjárt piaci fehérneműárussal, s most ők egységben támogatják Tétényi Évát. Azt híresztelik a médiacsatározásban túlságosan is profinak látszó hölgyről, hogy vallásos gyökerei vannak. Ha ez igaz lenne, és őszintének hihetnénk, most Húsvét közeleg, nem a megbékélésre kellene törekednie? Nem neki kellene kezdeményeznie, hiszen az ő kezében vannak az ütőkártyák? Hogyhogy nem akar a háborúnak véget vetni, és a múltra fátylat borítani? Normális dolog az, hogy a polgármesteri szék elnyerésekor úgy ünnepeltette magát, hogy a Széchenyi téren felállított színpadon megtapostatta az előző polgármester, Meggyes Tamás plakátképeit? Azóta a városháza előtt felállíttatott egy méretes kivetítőt, körötte egy csomó félig részeg őrjöngő, s ezek nyilván itallal megfizetve ordítoznak, ha valaki felszólal a Fidesz oldalán. Személyesen megtapasztalhatja bárki az ordítozást, szagolhatja a résztvevők alkoholos leheletét. Milyen polgármester az, aki ezt a csürhét tartja a legfőbb támogatójának? Milyen kompromisszumképessége van egy ilyen embernek? És hol van a politikai intelligenciája? Az öntömjénezésben első osztályú, ezt bárki tanúsíthatja.

A szerénység egyáltalán nem a sajátja. Amikor nyert, akkor október volt, és a forradalomra emlékeztünk. Az 56-os forradalom jelentőségéhez hasonlította saját befutását. Azóta 1848-cal példálózik, tehát hogy ő a szabadságharc hőseihez hasonló. Nem aránytévesztés ez véletlenül? Egy normális közegben kinevetnék érte. Persze a Való Világon nevelkedett közönségnek ez tetszik. A médiában futtatják, a kampányolást csúcsra járatja, de hát neki nem kampányolnia, hanem várost vezetnie kellene. A nagy demokrata szerepében tetszelgő hölgy annyira el van foglalva saját magával, hogy a törvényesen megválasztott képviselőket semmibe veszi. A demokrácia törvényei szerint pedig a megválasztott képviselők vezetik a várost. Ha a polgármester tisztességes lenne, komoly szava és szerepe lehetne. De úgy látszik, hogy ő ezt képtelen felfogni, pedig annál értelmesebbnek látszik, mint hogy enynyire elhülyíthetné a környezete. Gyanús, nem a megválasztása ügyében munkálkodó „mögöttes hatalom” kezében van a hölgy? A „szeretgom” nevű internetes portálon megjelenő szélhámosságtól el kellene határolódnia, helyette ebben ő súlyos részt vállal. Feltűnő, hogy melyek azok a lapok és internetes felületek, amelyeket támogatói között tudhat. Aki képes elmenni az ATV-be panaszkodni, vagy a Klub Rádióban Bolgárral gyűlölködni, abban az emberben a keresztény nemzeti oldal nem bízhat. Esztergom koronázó városunk. Mondhatjuk hazánk szíve, s nekik a szív kell, mint tudjuk.

 

czyla