vissza a főoldalra

 

 

 2011.08.12. 

Kárpátalja: megszületett a javaslat a kisösszegű pályázatok ügyében

Augusztus elsején, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében Kovács Miklós vezetésével megtartotta első ülését a Bethlen Gábor Alap kisösszegű pályázatainak értékelésére létrehozott tanácsadó testület, melynek mind a tizenhárom tagja – a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány kuratóriumának tagjai, a KMPSZ, a Révész Imre Társaság, a KMMI, illetve a történelmi egyházak képviselői – részt vett az ülésen. A testület megállapította, hogy összesen 79 pályázat érkezett be, és ezek mindegyikét érvényesnek fogadta el.

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány igazgatójától, Gulácsy Gézától megtudtuk, hogy a 79 benyújtott pályázat közül a testület egyet nem támogatott, nevezetesen a huszti rehabilitációs óvoda építkezési munkálatainak a befejezését. Ezt a pályázatot a Szent József Caritas Jótékonysági Alapítvány nyújtotta be. A testületi tagok véleménye szerint ennek a kezdeményezésnek a sorsa bizonytalan, és nem derült ki az sem a pályázatból, hogy ez mennyiben érint magyar gyerekeket.

Két esetben feltétellel támogatták a pályázatot. Az Ukrán hét a Nagyberegi Református Líceumban című pályázat egy kijevi kirándulásra kért támogatást. A testület döntése értelmében ez csak abban az esetben adható meg, ha nem kirándulásra, hanem az egyhetes ukrántábor egyéb költségeire használják fel. Ugyancsak feltételhez kötötték a KMKSZ Karácsfalvai Alapszervezetének vegyes pályázatát, amelyben falutáblára, emlékművekre, különféle eszközökre, valamint táncruhákra kértek pénzt. Ezt a pályázatot olyan feltétellel hagyták jóvá, hogy a teljes összeget költsék eszközökre, táncruhára stb., mert a falutábla más programból kerül finanszírozásra.

A többi 76 pályázatot egyhangúlag támogatta a testület. A végleges döntést a Bethlen Gábor Alapnál hozzák majd meg.

 

(Forrás: karpataljalap.net)