vissza a főoldalra

 

 

 2011.08.12. 

Hamarosan megoldódik a Ćuruvija ügy(?)

Miljko Radisavljević, a szervezett bűnözés felszámolásával megbízott szerbiai ügyész azt nyilatkozta, igen gyorsan fel fogják göngyölíteni a Ćuruvija-ügyet, megnevezik és felelősségre vonják az újságíró-szerkesztő gyilkosait.

Az ügyész ugyancsak bejelentette, a Zoran Đinđić kormányfő elleni merénylet politikai hátterével kapcsolatos nyomozást szintén hamarosan lezárják.

Mint mondta, “az újságírók meggyilkolása Szerbia társadalmának szégyene”, s hozzátette, a másik két, évekkel korábban meggyilkolt újságíró, Dada Vujasinović és Milan Pantić ügye másik ügyészségen van, de úgy hiszi, azok is hamarosan megoldódnak.

“Amikor Slavko Ćuruvijáról van szó, nincsenek semmiféle kétségeim, hogy megoldjuk az ügyet. Konkrét oka van annak, hogy ezt ilyen nagy biztonsággal kijelenthetem”, mondta Radisavljević a Novi magazin című lapnak adott interjújában.

Radisavljević azt is mondta, nincs fennakadás a különleges egységek lázadása és Đinđić miniszterelnök meggyilkolásának politikai háttere közötti összefüggések feltárásában sem. “Több olyan személyt hallgattunk ki, akik tudtak róla, vagy éppenséggel résztvevői voltak a 2001 novemberi eseményeknek”, mondta az ügyész.

Radisavljević elmondta azt is, ügyészsége adatokat gyűjtött azzal kapcsolatban is, hogy Darko Šarić és bűnbandája 2008-ban és 2009-ben 4 tonnányi tiszta kokaint csempészett az országba, összesen 140 millió euró értékben, mint ahogy azzal kapcsolatban is vannak bizonyítékaik, hogy Stanko Subotić Cane 60 millió márkával és 8 millió dollárral károsította meg annak idején a szerbiai költségvetést dohányügyleteivel.

Az ügyész elmondta, a Kolubara medencében történt visszaélések kivizsgálásába rajtuk kívül bekapcsolódott az adórendőrség is, amelynek több mint 500 ezer, a munkagépek bérlésével és a szén eladásával kapcsolatos dokumentumot kell elemeznie.

A szervezett bűnözés felszámolásával megbízott ügyész a Novi magazinnak adott interjú végén azt is elmondta, feszített tempóban dolgoznak az H1N1 elleni védőoltás beszerzése körül felmerült visszaélések ügyében is.

 

(Beta)