vissza a főoldalra

 

 

 2011.08.19. 

A Katolikus Karitász jubileumáért is hálát adnak a Szent Jobb-körmeneten

Az idei évben fennállásának 80. évfordulóját ünneplő Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei az ország számos pontjáról részt vesznek az augusztus 20-i ünnepségen, hogy együtt adjanak hálát a segélyszervezet által végzett több évtizedes szolgálatért.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden évben ünnepi szentmisében emlékezik meg Szent István királyról augusztus 20-án. A budapesti Szent István-bazilika előtti téren 17 órakor bemutatott szentmisét követően kerül sor az ünnepélyes Szent Jobb-körmenetre, amelyben szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai kísérik az ereklyét.

 Az idei évben fennállásának 80. évfordulóját ünneplő Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei az ország számos pontjáról részt vesznek az ünnepségen, hogy együtt adjanak hálát a segélyszervezet által végzett több évtizedes szolgálatért.

 A karitász munkatársai és önkéntesei Écsy Gábor országos igazgatóval és az egyházmegyei vezetőivel együtt vonulnak majd a körmenetben, egységes öltözékben, a szervezet zászlaja mögött.

 A közös ünnepi hálaadás része a karitász jubileumi eseményeinek, amelyek országszerte arra hívják fel a figyelmet, hogy a másokért való összefogás nem csupán segítségnyújtási lehetőség, hanem önmagunk építése, egyházunk és a rászorulók szolgálata, a felebaráti szeretet gyakorlása.

 

(Katolikus Karitász/Magyar Kurír)