vissza a főoldalra

 

 

 2011.12.23. 

Magyar Teátrumi díj Mészáros Sándornak

A Magyar Teátrumi Társaság kezdeményezte a háttérdolgozók díjazását, akiknek munkája nélkül nem jönne létre estéről-estére előadás. Második alkalommal jelölhettek a színházak. A díj egy bearanyozott csapágy, mely az egymást kiegészítő, segítő munkát hivatott szimbolizálni egy színpadi produkció életében.

Idén az egri Mészáros Sándor az egyik kitüntetett. A Gárdonyi Géza Színház örökös tagja december 22-én vehette át az ország legjobb színpadmestere elismerést a Békés Megyei Jókai Színházban.

Igazán meglepetés volt ez a díj – mondja Mészáros Sándor. Véletlenül kerültem a színházhoz, katonaság után egy barátomnak köszönhetem, hogy felvettek 1972-ben, amikor az egri színház még Miskolchoz tartozott. Aztán 1985-ben megalakult az önálló társulat, én meg jelentkeztem. Díszítőként, színpadmesterként, majd megbízott műszaki vezetőként dolgoztam. Első perctől kezdve megtetszett a színház, jó volt a megfigyelőképességem, gyorsan tanultam. Nagyon jó szakemberek vettek körül, előbb tőlük lestem el a szakma csínját-bínját, majd elvégeztem az iskolát. Ma már elmondhatom, hogy szinte minden zegét-zugát ismerem a színháznak.

 

Sz.