vissza a főoldalra

 

 

 2012.01.04. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIV. évfolyamának 1. száma!

A tartalomból:

Csurka István: Történelemhamisítás

Ősi kultúrák kisajátítása (2.oldal)

Ez a fejlemény roppant veszélyes. Azt jelenti, hogy van egy nyíltan a nemzet ellen és egy meghaladott, a magyarság vesztét, hazátlanná válását jelentő állapot visszaállításáért küzdő, szinte maradéktalanul zsidó front, amelyik felmondott minden összetartozást a magyarsággal és kimondatlanul a magyarságba és némileg a kormányba is beletartozó becsületes magyar zsidósággal. Ez a nyílt szembefordulás nem maradhat következmények nélkül. Akár sikerül a nemzetközi spekulációnak megdönteni a kétharmadosságot, akár nem, ezt a szembefordulást, egyébként képtelen hazaárulást nem lehet letagadni. Ez egyszerre bűn a magyarság ellen és a bűn a magyar zsidóság ellen is. Szanyi Tibort, Gyurcsány Ferencet és más SZDSZ-eseket a Jobbikos ellentüntetők leköpdöstek, amikor sorfaluk előtt húztak el. Ilyesmi a jövőben, akárhogyan fordulnak is a dolgok, a mindennapi életben is előfordulhat majd. Mi nem buzdítunk erre, de előre jelezzük, mert a megvetés mindenképpen benne lesz a magyarság magatartásában, akárhogyan fordulnak is a dolgok. Ami eddig legfeljebb elfordulás volt ettől a hangosan hazaáruló csapattól és csupán a magyar és keresztény értékrend hangsúlyozásával, a maga pozitív értékeivel való megkülönböztetés, az a jövőben sértettségből, sérelemből fakadó elkülönítés és visszaütés lesz.

 Bálint László: Iván, az aláíró (3.oldal)

Szende Iván hatalmas előnnyel indult a belügyi pályán. Apja, Szende Andor rendőr alezredes a budapesti életvédelmi alosztály vezetője volt, közismert és megbecsült kommunista káder, a Szabad Nép-es, majd Népszabadság-os Szabó László újságíró Kék Fény című televíziós műsorának vissza-visszatérő vendége. Az öreg Szende benyomta a fiát az állambiztonsági szolgálathoz, mert a kémeket üldözni mégiscsak úribb foglalkozás, mint többhetes, szétmállófélben lévő vízi hullákkal bíbelődni. „Nagyon kis halacska voltam a titkok tengerében” – írta jóval később önmagáról Szende Iván. Ez bizony valóban így volt. Túl kevés időt töltött el ahhoz a „titkok tengerében”, hogy akár csak a közepes méretű „halacska” szintjét is elérje. Különben sem nagyon volt tehetsége a konspiratív munkához. Rikítóan vörös haja is mintha tiltakozott volna a titokzatosság ellen. A szorgalma is hiányzott a munkához, s talán a tanuláshoz is. Arra azonban hamar rájött, hogy mi a követendő példa, ha egyáltalán karriert akar csinálni a szolgálatnál. Miként vezetői példaképei, ő is felismerte, hogy „a Párt és a KISZ győzelemre visz”. Így hát habozás nélkül ezt az utat választotta.

 Az Ormánság felemelkedéséért

Kitörni a segélyek világából az Ős-Dráva programmal (4.oldal)

Tiffán Zsolt képviselő: Az Ormánság idestova 100 esztendeje folyamatosan leszakadásban lévő terület. Az 1920-as évek ún. egykézései miatt nagymértékben csökkent a lakosság, a következő korszakban, a szocialista rendszer alatt még működtek a térségben gazdasági nagyüzemek, de a rendszerváltással az Ormánságban jelentősen megcsappant a munkahelyek, a beruházások, a vállalkozók száma. További probléma, hogy számtalan a nehezen megközelíthető ún. zsáktelepülés; ráadásul elnéptelenedik, elöregedik a térség – a fiatalok a nagyvárosokba költöznek – a munkahelyek hiányában.

Pohl Marietta, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke: Az értékteremtő munka elvégzése után tovább is kell lépniük az embereknek, be kell látniuk, hogy ma Magyarországon minden munkaképes, egészséges embernek, aki jelenleg a segélyek világában él, vissza kell kerülnie a munka világába. Ehhez szemléletváltásra van szükség, és természetesen eszközöket is szükséges biztosítani. Ezért fontos minden olyan helyi kezdeményezés, program, mely a munkanélküliség kezelésére, valós munkahelyteremtésre, s a hátrányos helyzetű munkanélküliek felzárkóztatására törekszik.

 A temerini magyarverésekről (5.oldal)

Karácsonyi miséről hazafelé tartó idős asszonyra támadtak rá Temerinben. Később téglával betörték egy családi ház ablakait is. Egy magyar fiatalembert szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba. Információink szerint összeverve, eszméletlenül találták rá Temerin központjában. Az okokról Csorba Béla írót, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt temerini körzeti szervezetének elnökét kérdeztük.

 A közösségtudat ápolásáért

Ostromállapot van már több hónapja (7.oldal)

Interjú Sándor Krisztinával, az EMNT új ügyvezető alelnökével

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt egymás mellett, partnerségben, egymást erősítve működik tovább. Egyértelmű, hogy az EMNT az elmúlt években szerzett tapasztalatai, humán erőforrása és infrastrukturális hálózata az elkövetkező egy évben a Néppárt megerősödését fogja szolgálni. Eközben természetesen megmaradnak az EMNT saját programjai, rendezvényei, eddigi szolgáltatásai is. Az EMNT Országos Küldöttgyűlése döntött egy évvel ezelőtt arról, hogy létre kell hozni a Néppártot, tehát ebből is világos, hogy a kettő szoros együttműködésben áll.

 Kaposvár, az ország egyik legolcsóbb városa

Gyarapítjuk, és nem feléljük a közvagyont (9.oldal)

Szita Károly, polgármester: A honlapunkon is olvasható költségvetési koncepcióban a legfontosabb feladatként a szociális biztonság megerősítését tűztük ki a 2012-es évre. Ebből következik, hogy eddig is arra voltunk a legbüszkébbek: mindazok, akik nehéz körülmények közé kerültek, bátran kopogtathattak a városháza ajtaján, mert megoldást és segítséget kaptak. A XXI. század első évtizedében a legnagyobb „hiánycikk” nem is a pénz, hanem a biztonság. Emberek, családok ezrei, tízezrei élnek létbizonytalanságban.

 100 ezer dollárból bárki világsztár lehet

A kereskedelmi tévék talmi művészetet közvetítenek (10.oldal)

Magyar Róbert opera-és magyar nóta énekes: Azt fájlalom, hogy azokról, akik értéket közvetítenek, nem divat beszélni. Több évtizede nem láttam a televízióban egy jó operaelőadást, vagy igazi komolyzenei értéket, csak Fischer Ivánt és Kocsis Zoltánt. Holott nagyon sok zenekart tart el Magyarország. Nem magamnak kérek, hanem másnak. Attól, hogy egy darabot levezénylek, és betanulom a darabot, az még nem művészet. De nem csak a kultúra került siralmas helyzetbe. 1990 után tönkretették az ipart, folytak a nagy lenyúlások, és ma mindenki fut a pénze után. Tehát fontos a munkahelyteremtés, és végre legyen magyar az ipar, a mezőgazdaság és a kultúra. Mi erre képesek vagyunk, csak valakik elhitették velünk, hogy vezessenek mások, az a jó, ahogy azt is, hogy a külföldi termék – legyen az akár kulturális – jobb, mint a hazai.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3.

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575.

Telefon és telefax: (06-1) 781-3236, 06-30/754-5017