vissza a főoldalra

 

 

 2011.02.04. 

Lengyel értelmiségiek nyílt levele nemzetünkhöz

Magyar Barátaink!

 Fogadjátok tiszteletünket, elismerésünket és támogatásunkat! Az utolsó magyar parlamenti választások reményt nyújtanak Magyarországnak, hogy befejezze a kommunista rendszerből való kilépés folyamatát. Bizakodva kísérjük figyelemmel Orbán Viktor miniszterelnök kormányának lépéseit. A kormányfő és a vezető koalíció elszántsága sikerrel járhat, lehetővé téve az állam jogi és intézményi megalapozását, melynek következtében Magyarországot többé már nem nevezhetik posztkommunista országnak.

 Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya az országot fenyegető gazdasági szerencsétlenség hajnalán vette át a hatalmat. Ez az állapot elsősorban elődeik téves döntéseinek, hazugságainak és csalásai sorának következménye. A budapesti kormányzat belső válsággal küzd egy ellenséges nemzetközi környezetben. A magyarok újító döntései, melyek célja az állami költségvetés szanálása a nemzetközi intézményekkel szembeni függetlenség megtartása mellett, bátrak és egyben kockázatosak is. Mégis éppen a Ti elszántságotok, a magyar állami érdek iránti megértésetek csodálatra méltó, hazaszeretetetek reményt nyújt. Sikeretek példát mutat majd másoknak, többek között nekünk, a lengyel nemzetnek. Orbán Viktor kormányának bukását megkönnyebbüléssel fogadná Európa azon része, melyet egy bénító politikai megfelelni akarás, gazdasági dogmatizmus, illetve bármilyen, a nemzeti kormányok által szuverén módon kidolgozott pozitív megoldások iránti idegenkedés vezényel.

Erőtök az egységben rejlik. A reformkormány továbbra is jelentős társadalmi támogatásnak örvend. A magyar gazdaság „szabadságát” oltalmazó tüntetők valójában a magyar posztkommunisták befolyásának védelmezői, illetve a könynyű bevétel lehetőségét kereső nemzetközi cégek európai baloldallal szövetkező cinkosai. Reméljük, hogy az ellenséges hadjárat nem éri el célját: nem csökkenti a magyarok Orbán Viktornak és kormányának nyújtott támogatását.

Sikeretekre számítunk! Diadalotok precedenst teremt és követendő példát nyújt Lengyelország, illetve más posztkommunista országok, valamint a kétségbeesetten új eszméket kereső Európa számára.

Fogadjátok ezen levél alatt összegyűjtött aláírásainkat szolidaritásunk kifejezéseként, valamint a magyar–lengyel barátság és sorsközösség érvényességének bizonyítékaként!

Varsó, 2011. január 19.

 

(E levél a <http://www.lettertohungarians.eu> címen olvasható a világhálón. Január 25-éig 3318 személy nyilvánította ki egyetértését. Az aláírók száma folyamatosan nő.)