vissza a főoldalra

 

 

 2011.02.04. 

Fogvatartottak számában Ukrajna a 10. helyen áll

A londoni King's College, amely havonta szolgáltat információt a világ 217 országában fogvatartottak számáról, hivatalos weboldalán közzétette a WORLD PRISON POPULATION LIST kutatásának eredményét.

A rangsor élén már több éve az Amerikai Egyesült Államok áll, a sűrűn lakott Kínát is megelőzve. A 3. helyen Oroszország áll, 4. Brazília, 5. India, 6. Mexikó, 7. Thaiföld, 8. Irán. 9. helyen pedig a Dél-Afrikai Köztársaság áll; az első tízet Ukrajna zárja – írja a Korrespondent.net internetes hírportál.

 A fogvatartottak teljes száma az ország kriminológiai helyzetének nem a legmegfelelőbb mutatója, mivel a kis területű országokban rendszerint kevesebb, a nagyobb területű országokban pedig több a fogvatartott. Ezért ahhoz, hogy egy részletesebb képet kapjunk, a WORLD PRISON POPULATION LIST 100 ezer laksora levetítve határozza meg a fogvatartottak számát.

 Ezen adatok szerint Ukrajnában 334 fogvatartott jut 100 ezer lakosra, míg a fejlett országok mutatója 70-80 között ingadozik.

 Franciaországban például - ahol égető problémát jelentenek a radikálisan gondolkodó bevándorlók - legfeljebb 96 fogvatartott jut 100 ezer lakosra. Németországban ez a mutató 88, Nagy-Britanniában 78, Svédországban 78, Norvégiában és Dániában 71.

 

(Forrás: karpatinfo.net)