vissza a főoldalra

 

 

 2011.02.18. 

Slota: Az államközi szerződés hazaárulás

A Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti párt szerint semmi sem indokolja, hogy Szlovákia és Magyarország államközi szerződést kössenek a kettős állampolgárságról. Slotáék szerint ez Szlovákia érthetetlen "kapitulációját" jelenti Magyarország előtt.

"Szlovákiának nincs szüksége arra, hogy államközi szerződést kössön a kettős állampolgárságról, hiszen a kettős állampolgárság a magyarok határon átnyúló törekvéseinek a szüleménye. A szlovák parlament negatív választ adott erre a kérdésre, azaz a szlovák fél általi további engedményekre. A kormány önkénye ezért a hazaárulástól bűzlik" - fogalmazott a Sita hírügynökségnek Slota, aki szerint mindkét miniszterelnök a "magyar pénzügyi spekuláns" Soros György alárendeltjeként cselekszik.

Az államközi szerződés gondolatát Iveta Radičová szlovák miniszterelnök a januári szlovák-magyar hivatalos kormányfői találkozón kezdeményezte, Orbán Viktor ezt megfontolásra alkalmas elképzelésnek tartotta. A szlovák fél tegnap a szlovák-magyar belügyi vegyesbizottság budapesti ülésén átadta az államközi szerződés javaslatát.

 

(Forrás: Felvidék Ma)